Wat vind jij belangrijk in je cao Drogisterijen?

Wil jij meepraten over je eigen cao? Wil jij invloed hebben op zaken die worden afgesproken in de cao? Vind jij het belangrijk dat je cao past bij deze tijd? Wil jij een cao waarin rekening wordt gehouden met de medewerkers en je daarvoor inzetten? Grijp nu je kans!

Het is lange tijd stil geweest. Er zijn verschillende cao's op dit moment, maar beiden lopen binnenkort af.
Voordat de onderhandelingen mogelijk van start gaan is het belangrijk dat jullie je inbreng geven, nu heb je de kans om onderwerpen die jij belangrijk vindt onder de aandacht te brengen. Grijp deze kans!

Korte terugblik
Er is in lange tijd over gesproken maar tot overeenstemming kwam het niet. Dit leidde ertoe dat er geen cao meer van toepassing was in de Drogisterijbranche.
De werkgeversorganisatie voor de zelfstandige drogisten (KNDB) heeft in 2022 vakbonden uitgenodigd voor overleg en is met hen een cao overeengekomen.  Deze cao loopt tot 1 juli 2023.
Werkgevers van  filiaalbedrijven (Etos en A.S. Watson) hebben eind vorig jaar gesprekken gevoerd met CNV Vakmensen en mede door de acties van Etosmedewerkers en FNV is er een akkoord bereikt met Etos. Ook deze cao loopt per 1 juli 2023 af. 
Bij de formules van A.S. Watson (Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper, ICI Paris) was er sprake van de nawerking van de cao uit 2018.
Er bestaan verschillen tussen de cao's. Er bestaan ook verschillen in de manieren waarop bepaalde zaken geregeld zijn, bijvoorbeeld het hebben van vaste vrije dagen.

Heden en de toekomst
Vanuit CNV Vakmensen is de vraag: wat vinden de medewerkers die werkzaam zijn in de branche van belang? 
Naast een loonsverhoging, die in deze dure tijden extra belangrijk is, wat zijn dan nog meer zaken die jij graag wilt terugzien in de cao? 
Wil je dat er aandacht is voor duurzame inzetbaarheid? Wat kan werkgever doen om ervoor te zorgen dat jij op een gezonde manier je werk kunt doen en zo gezond je AOW-leeftijd haalt? Wat kun jij hieraan bijdragen. Zijn hiervoor (aanvullende) regelingen nodig? 
Op dit moment is het mogelijk om minder te gaan werken  vanaf 5 jaar voor AOW-leeftijd, waarbij pensioenopbouw gelijk blijft (100%) artikel 9.2 cao.
Om de voorstellenbrief een weergave te laten zijn van hetgeen er leeft onder de medewerkers is jullie inbreng essentieel. Naast het feit dat ik op zoek ben naar een paar enthousiaste leden, die namens CNV collega's een actieve rol willen vervullen bij de onderhandelingen, ben ik ook op zoek naar ideeën, suggesties, voorstellen die voor jou belangrijk zijn en die volgens jou zeker in de cao moeten worden opgenomen. Zonder jullie inbreng mis ik wellicht voor jullie belangrijke zaken. Dus mail mij je inbreng  k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Meedenkers gezocht
Misschien vind je het wel leuk en leerzaam om onderdeel te zijn van de delegatie die namens CNV de onderhandelingen voert? Misschien vind je het leuk en leerzaam om samen met een aantal collega's te sparren en te zoeken naar onderwerpen die van belang zijn, onderdeel van een cao-commissie te zijn die: de voorbereidingen voor de onderhandelingen bespreekt, gezamelijk een voorstellenbrief maakt en ook steeds samen met bestuurder de vorderingen bespreekt. 
Belangstelling? Laat het mij weten, dan neem ik contact op.

Hopelijk wordt mijn mailbox overstelpt met ideeen en suggesties en zijn er ook medewerkers geinteresseerd in het actief meedenken over de cao.
Ook nu geldt: heb je vragen of wil je meer weten; mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl
Kitty Huntjens
onderhandelaar CNV Vakmensen
06-47826877

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error