Petitie cao en functiewaardering UWV

Op 25 oktober 2023 had CNV Vakmensen overleg met de voorzitter van de raad van bestuur van UWV en met de directeur HRM. De belangrijkste onderwerpen waren de petitie die jullie hebben getekend en nog een heel ander onderwerp: functiewaardering.

Petitie cao

De vakbonden hebben een petitie met 2050 handtekeningen overhandigd aan Maarten Camps, voorzitter RvB van UWV. Op 25 oktober heeft CNV Vakmensen opnieuw gevraagd om voldoende budget voor de loonsverhoging in 2024. De loonsverhoging in de huidige cao van in totaal 9% maakt de inflatie niet goed. Je levert er dus op in. Onze indruk uit het gesprek van vandaag is, dat het weer lastige onderhandelingen zullen worden vanaf februari.

We hebben afgesproken om half februari 2024 te starten met onderhandelen over de cao. Voor die tijd zal CNV Vakmensen aan jou vragen wat jouw wensen zijn. De cao loopt op 1 mei 2024 af.

Thuiswerkplek (kantoormeubilair)

Momenteel test een kleine groep de webshop. Vanuit die groep krijgt CNV Vakmensen vragen, die wij bij UWV hebben neergelegd. UWV reageert nog hierover.

Functiewaardering

Er lopen diverse zaken over functiewaardering:

  • Honderden medewerkers hebben over 2 of 3 functies bezwaar gemaakt. Deze zullen uiteindelijk ook door de bezwarencommissie worden behandeld. Als vakbondslid heb je altijd een streepje voor: onze CNV-deskundige kijkt niet alleen mee, maar kan desnoods samen met de deskundige van UWV je functie uitpunten. Maar eerst wil UWV nog een aantal zaken uitzoeken, daarover horen we over 2 weken meer.
  • We onderzoeken voorzichtig of het functiewaarderingssysteem van het Rijk iets is voor UWV. Let op: we houden gewoon de UWV-schalen, maar zouden dan alleen het functiewaarderingssysteem van het Rijk gebruiken. Dat betekent, dat de rangorde (volgorde in schalen) hetzelfde zou worden als die van het Rijk. Voor je salaris betekent het, zoals het er nu naar uit ziet, niets. En eerst moeten alle individuele zaken zijn opgelost, voor die tijd gaan we niet naar een nieuw systeem.


CNV Vakmensen
Roel van Riezen, bestuurder
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error