Cao-overleg UWV in cruciale fase

De onderhandelingen voor de cao UWV bevinden zich in een cruciale fase. Op 9 februari treffen cao-partijen elkaar weer aan de onderhandelingstafel. Vakbonden vragen de steun aan de achterban. Na het ondertekenen van de Petitie vragen we nu jullie medewerking aan de volgende actie: een out-of-office bericht voor de interne gebruiker.

Cruciale fase

De onderhandelingen voor de cao UWV zijn in een cruciale fase aangeland. Op donderdag 9 februari schuiven vakbonden en UWV aan tafel voor de laatst ingeplande onderhandelingsronde. Het is de vakbonden er alles aan gelegen om een goede cao voor de medewerkers tot stand te brengen. UWV zal dan wel met een substantieel beter loonbod en hogere onkostenvergoedingen over de brug moeten komen. Ook op de overige cao-voorstellen zal UWV vakbonden serieus tegemoet moeten komen.

Ondersteuning gevraagd

Vakbonden en UWV zijn nog steeds in onderhandeling. Echter, de onderhandelingen verlopen moeizaam. Wij kunnen jullie steun goed gebruiken. Na het ondertekenen van de Petitie vragen we nu jullie medewerking aan de volgende actie.

Interne mededeling: out-of-office

Wij vragen jullie om voor de interne gebruikers van de e-mail op 9 februari de volgende out of office-melding in Outlook op te nemen. De boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Interne gebruikers van e-mail lezen de insteek van de vakbonden en ondervinden dat de vakbonden zich gesteund mogen weten door hun achterban.
“Betrokken en loyale medewerkers UWV verdienen een goede cao. Een cao waarin waardering, respect en goede arbeidsvoorwaarden de kern vormt. Wij ondersteunen onze vakbonden in het cao-traject.
Het zou voor de vakbonden een steun in de rug zijn als veel medewerkers aan deze actie meedoen. Breng jouw collega ook op de hoogte van deze actie. Hoe groter de groep deelnemers des te beter dat het is. Doen jullie allemaal mee?

Vervolg 

Op vrijdag 10 februari 2023 informeren we jullie over het verloop van de onderhandelingen en het vervolg-traject.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de cao-onderhandelingen, bel of mail mij gerust. Het hele cao-traject volg je op de cao-pagina Cao UWV | CNV Vakmensen waar je ook jouw opmerkingen kwijt kan over het hele cao-traject.

Namens de vakorganisaties:
CNV Vakmensen: Robbim Heins, bestuurder: M 06 5160 1987 / r.heins@cnvvakmensen.nl 
FNV: Etienne Haneveld, bestuurder
Novag: Peter de Leede, bestuurder
Unie: Inge de Vries en Mandy Raaijmakers, bestuurders

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error