Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Het lukt helaas voorlopig niet om met de werkgevers afspraken te maken over een weekendtoeslag voor hotelschoonmakers en over een ervaringstoeslag voor schoonmakers met een lang dienstverband. De werkgevers willen er pas in maart weer over praten, bij de onderhandelingen over een nieuwe cao. Dat hebben ze de vakbonden in een brief laten weten.

Dat vinden we natuurlijk een heel teleurstellende boodschap. We hadden toch echt verwacht en gehoopt dat we een stap verder konden komen. Maar de werkgevers zeggen dat ze nu al grote moeite hebben om de extra loonsverhoging door te berekenen aan opdrachtgevers. Ze willen op dit moment niet nog weer extra kosten maken.

Hoog op de agenda

Tegelijkertijd: het is ook alweer snel maart 2024. Dan gaan we alweer onderhandelen over de nieuwe cao. In de brief schrijven de werkgevers dat ze dan ‘graag verder praten’ over de ervaringstoeslag en de weekendtoeslag. Daar houden we hen aan, graag zelfs. Van uitstel komt dus wat ons betreft zeker geen afstel. Deze twee onderwerpen komen hoog op onze cao-agenda.

Voorbereidingen voor nieuwe cao

In januari beginnen we met de voorbereidingen voor de cao-onderhandelingen. Je krijgt dan een enquête, waarin je kunt aangeven wat jij belangrijk vindt in de nieuwe cao. 

Dit is je kans: meepraten over de nieuwe cao én mee naar cao-onderhandelingen!

Vind je het leuk om zelf mee te denken en te praten over de nieuwe cao? En om misschien ook een keer mee te gaan naar de cao-onderhandelingen met de werkgevers? Dat kan! We kunnen nog wel een paar nieuwe leden in de cao-commissie gebruiken. Als je belangstelling hebt, mail mij dan.

Check je loonstrookje

Als het goed is, heb je in november een loonsverhoging gekregen (+ 3,5%). In januari komt alweer de volgende loonsverhoging (+ 3%). Dus controleer komende tijd je loonstrookje of je die verhoging ook hebt gekregen. Als je iets niet snapt of als je denkt dat je loon niet klopt, laat het ons weten!
 
Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error