I-SEC gaat ex-G4S-ers aanbod doen rondom roosters

I-SEC heeft vandaag bij CNV Vakmensen aangegeven in november in gesprek te gaan met werknemers die overgekomen zijn van G4S Aviation over de roosters. Veel beveiligers gaven de laatste periode signalen af bij CNV Vakmensen dat hun roosters wellicht zouden gaan veranderen in 2022.
Wat is nu het plan van I-SEC ten aanzien van de roosters?

I-SEC geeft aan dat er 98 beveiligers van G4S Aviation zijn overgekomen eind 2020. 48 van deze beveiligers hebben bij I-SEC aangegeven om de roostertijden te willen behouden. Van deze 48 werknemers zijn volgens I-SEC nu 15 tevreden over de huidige roosters die zij bij I-SEC werken en 33 niet. Van de 33 werknemers die niet tevreden zijn met de huidige roosters wil I-SEC aan 13 van hen zorgverlof aan gaan bieden en nog eens aan 5 een 'sociale indicatie' verstrekken om de prive- werk balans weer goed te krijgen. Dan zijn er nog 15 beveiligers over waarmee I-SEC in november in gesprek gaat om een maatwerkoplossing samen te vinden.

Onrust over 2022

I-SEC geeft aan naar werkbare oplossingen te streven en bereid te zijn om oplossingen te vinden voor de ex-G4S-ers die momenteel ontevreden zijn over de huidige roosters. De roosters zullen door I-SEC sowieso niet eenzijdig worden gewijzigd in 2022, zo geeft I-SEC vandaag aan bij CNV Vakmensen. 

De planning

In november zullen bij I-SEC de gesprekken tussen HR, planning en de ex- G4S-ers plaatsvinden over de roosters. Per 1 december zullen de oplossingen voor de roosters gevonden zijn volgens I-SEC.

Mocht jij tot de groep ex-G4S-ers behoren en op dit moment niet tevreden zijn over de huidige roosters? Dan horen we dit graag via info@cnv.nl.

Nog geen lid CNV Vakmensen?

Ben je nog geen lid van CNV Vakmensen en wil je ondersteuning bij het behoud van jouw roosters bij I-SEC? Word dan nu direct lid zonder wachttijd via: www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

We begrijpen dat veel beveiligers in onzekerheid verkeren rondom de roosters. I-SEC heeft vandaag beloofd zo snel mogelijk met werknemers in gesprek te gaan en een oplossing te vinden voor de werk/ prive balans. CNV Vakmensen houdt de situatie de komende periode nauwlettend in de gaten en houdt jullie op de hoogte.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl