InsingerGilissen doet cao-eindbod 24 25

Op donderdag 29 februari zijn de laatste cao-onderhandelingen geweest met jullie werkgever waar wij ons als bonden hebben teruggetrokken. Naar aanleiding van het terugtrekken uit de onderhandelingen door het te slechte aanbod, hebben wij als bonden een petitie gestart. De petitie die de afgelopen maand ondertekend is door vele medewerkers heeft ervoor gezorgd dat InsingerGilissen een eindbod heeft voorgelegd aan de vakbonden. Het eindbod betreft vooral een poging tot koopkrachtreparatie en is opgebouwd uit bedragen in plaats van procenten.

Eindbod

Het eindbod dat door InsingerGilissen is voorgelegd is als volgt;

  • Looptijd van de cao is 2 jaar: ingangsdatum 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.
  • Structurele loonsverhoging voor fulltime medewerkers (i.e. 36 uur) van €3600,- bruto per jaar (dus €300 bruto per maand) vanaf 1 juli 2024 en €2700,- bruto per jaar (dus €225 bruto per maand) vanaf 1 juli 2025. De uiteindelijke bedragen worden per medewerker naar rato berekend op basis van het aantal arbeidsuren per week.
  • Medewerkers krijgen ook de mogelijkheid om kosten voor een internetabonnement thuis fiscaal vriendelijk te verrekenen via hun salaris, tot een maximum van €600 bruto per jaar.
  • Aanpassing van de thuiswerkregeling (uitsluitend voor de duur van deze cao), waarbij de medewerkers de mogelijkheid wordt geboden om maximaal 1 extra dag per twee weken vanuit huis te werken. Dit komt bovenop de mogelijkheid om 40% van de werktijd thuis te werken.
  • Per kalenderjaar mag er maximaal 10 werkdagen vanuit een land binnen de Europese Unie gewerkt worden, waarbij dit niet in de plaats mag komen van de reguliere vakanties(s) en waarbij de verplichting tot het opnemen van Core Leave blijft bestaan.
    Het eindbod tref je in de bijlage aan. 

Stemadvies

Het eindbod is helaas niet het resultaat waar wij op gehoopt hadden en daarnaast zijn de onderhandelingen niet zo constructief verlopen als wij dat als CNV graag hadden gezien. Naast dat het eindbod ondermaats is op het gebied van de loonsverhoging, wordt er ook niet tegemoet gekomen aan onze wensen op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden.
Daarnaast zijn er ook geen concrete voorstellen gedaan om de werkdruk te verlagen en het aantal medewerkers dat onder de cao valt uit te breiden. Om deze redenen leggen wij dit eindbod met een negatief stemadvies voor.

Wat zijn de consequenties van jouw stem?

Accepteren: betekent dat we ons neer zullen leggen bij het complete voostel. Het is niet mogelijk om met InsingerGilissen te onderhandelen over onderdelen ervan of kleine lettertjes. Het is wat het is. 
Afwijzen: betekent dat we InsingerGilissen van gedachten moeten laten veranderen door hardere acties dan een petitie. Dit vergt opkomst van onze leden om dit voor elkaar te krijgen. Kortom: wij verwachten dat je bereid bent deel te nemen aan die acties. 

Nu zijn jullie aan zet!

Wat vinden jullie van dit eindbod? Stem vóór 31 mei 2024. Leden van CNV krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Een andere mogelijkheid is om je mening per e-mail aan mij te laten weten.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao InsingerGilissen Bankiers N.V | CNV

Abel Smit, bestuurder
M 06 1871 0579
ab.smit@cnv.nl

Downloads