Nieuws over de cao Houthandel

We zijn weer alweer even onderweg in het nieuwe jaar. 2023 hebben we op het nippertje kunnen afsluiten met een nieuwe cao. Mede dankzij jullie inzet en betrokkenheid hebben we een betere cao kunnen afspreken.

Boven-cao’ers

Eén van die zaken is de grens van de boven- cao’ers. We hebben afgesproken om een onderzoek te starten. Tijdens de vorige cao-onderhandelingen was er veel verschil van mening over de boven cao-bepaling in deze cao. Volgens werkgevers willen boven-cao’ers liever niet onder de cao vallen en wij krijgen juist vaak te horen dat deze bepaling uit de cao moet.

Om hier meer duidelijkheid in te krijgen voor toekomstige onderhandelingen is afgesproken dat er een onderzoek komt naar de “boven cao” werknemers.
Wij zijn dan ook op zoek naar boven-cao’ers die mee willen praten en denken over dit onderzoek. Je hebt hier de kans om zelf direct invloed uit te oefenen op jouw toekomst!
Ben je boven-cao’er en geïnteresseerd? Mail dan naar: s.spaargaren@cnvvakmensen.nl
Afgelopen maandagavond heb ik een eerste sessie gehad met een aantal boven-cao’ers om te praten over hoe het er nu aan toe gaat in de praktijk. We hebben een goede sessie gehad en graag kom ik met meer mensen in gesprek die in de boven cao zitten. Uiteindelijk heb ik jullie input nodig om goede afspraken te kunnen maken.

Nieuwe cao

De nieuwe cao-onderhandelingen komen er alweer aan. We hebben nog geen data, maar die zullen binnenkort wel ergens gepland gaan worden. Dat betekent dat er ook een voorstellenbrief gemaakt moet worden. Wil je sparren over een nieuwe cao, heb je ideeën hoe we de sector mooier kunnen maken, ben je positief en oplossingsgericht, e-mail mij dan. Ik zie jullie reacties graag tegemoet op s.spaargaren@cnvvakmensen.nl Deze oproep geldt zowel voor de cao’ers als de boven cao’ers. Op de cao-pagina kun jij ook nu al jouw ideeën Voor de cao-pagina indienen. Vraag je collega's dat ook te doen en/of te stemmen op een idee van iemand anders!

Leden

Hoe meer leden, des te meer we de sector mooier kunnen maken. Goede arbeidsvoorwaarden en een fijne en veilige werkomgeving maken je werk leuker. Als je collega’s lid zijn dan hebben jullie ook meer in te brengen in jullie cao. We hebben een actietarief voor nieuwe leden: €24 voor de eerste 6 maanden. Leden die een lid aanbrengen, krijgen voor elk lid een cadeaubon van €20. Voor meer informatie, ga naar www.cnv-ledenwerven.nl

Heb je nog vragen?

Stel ze op de cao-pagina of neem contact met mij op. Je kunt het hele verloop van het nieuwe cao-traject terecht op de cao-pagina, al onze nieuwsbrieven staan daar en je kunt meepraten over de cao.