Werkgeluk: wat vind je niet leuk aan je werk?

Niet alles aan je werk is leuk of maakt je gelukkig. Tip: ontdek wat minder leuk is aan je werk. En wat je er misschien aan kunt doen.

De mindere leuke dingen aan je werk 

Je werk maakt je niet altijd blij. Soms zijn er ook dingen die je niet leuk vindt. Misschien is er zelfs iets wat je ongelukkig maakt. Zijn er dingen die jij niet leuk vindt? Heb je bijvoorbeeld last van:  

  • een nare leidinggevende of collega’s die pesten of zeuren;
  • ruzies of andere problemen op de werkvloer;
  • taken waar je je door verveelt;
  • taken waar je stress van krijgt;
  • een hoge werkdruk en veel uren overwerk;
  • gebrek aan baanzekerheid. 

Wat vind jij niet leuk aan je werk? 

Een tip voor meer werkgeluk: noem 3 dingen aan je werk die je niet leuk vindt of die je ongelukkig maken. Waarom dat goed voor je werkgeluk kan zijn? Als je niet weet wat je ongelukkig maakt, kun je er ook niets aan doen om je werkgeluk te vergroten.  

Tips om je werkgeluk te vergroten

Weet je wat je minder blij of zelfs ongelukkig op je werk maakt? Dan kun je er misschien wat aan doen. Lees de tips hieronder.

Problemen met een collega 

Heb je problemen met een of meerdere collega’s? Dat is niet altijd makkelijk op te lossen. Je kunt je collega’s namelijk niet veranderen of vervangen. Toch is het de moeite waard om erover te praten. Dan kan je misschien voor een verandering zorgen in de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Heb jij op je werk zelfs met pesten te maken? Lees meer over pesten en wat je kunt doen

Verveling op je werk 

Verveel je je op je werk? Probeer eens te bedenken waar dit vandaan komt. Zijn er taken die je te makkelijk vindt? Of vind je het werk niet leuk? Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen in je werk. Donderdag vind je een blog op Je Achterban met tips. Heb je alles op een rijtje? Ga eens in gesprek met je baas of leidinggevende.

Hoge werkdruk of zorgen 

Is je werk te moeilijk of te veel voor je? Of voel je je niet lekker op je werk omdat je je zorgen maakt of bang bent voor ontslag? Neem dan eens contact op met CNV Vakmensen. Zij kunnen je helpen om te kijken naar wat jouw rechten zijn en geven jou graag advies.

Meer over werkgeluk 

Wat betekent werkgeluk voor jou? Kun je dit geluk vergroten in je eigen baan? Of is alles wat je ongelukkig maakt te veel voor je? Soms is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek. Een plek waar niets jouw werkgeluk in de weg staat.

Hallo daar! Beetje last van werkstress?
5 tips tegen werkstress