Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die naast je staat
Wij komen op voor jouw belangen
Diensten

Rechtshulp: altijd verzekerd van deskundige hulp

Corona en vouchers

Vragen over geannuleerde vakanties en reisvouchers?

Doe de vouchercheck

Je wordt plotseling ontslagen zonder duidelijke reden of je nieuwe badkamer wordt niet geleverd. In dat soort situaties wil je er liever niet alleen voor staan. Dan is het fijn om te weten dat je altijd onze hulp kunt inschakelen.

Rechtshulp is namelijk gewoon onderdeel van je lidmaatschap van CNV Vakmensen. Met onze uitgebreide rechtshulp ben jij als lid altijd verzekerd van juridisch advies voor werk en inkomen en rechtsbijstand voor overige kwesties voor jou en je gezin.

 

  • Deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • Voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • Direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering

* Dit geldt voor kwesties ontstaan na aanvang lidmaatschap. Lees de voorwaarden.

Wat kun je verwachten van onze rechtshulp?

Voor jou als lid:

Rechtshulp

Juridisch advies van onze eigen deskundige juristen bij conflicten over werk en inkomen

* Het rechtsgebied werk & inkomen is geen onderdeel van de CNV Gezinsrechtshulpverzekering en wordt voor het CNV-lid zelf gedekt door het CNV-lidmaatschap.


Voor jou en thuiswonende gezinsleden:Bel ARAG
voor rechtshulp privé:

 

Een kwestie online melden? Klik hier


Profiteer ook van deze andere voordelen voor leden

  • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
  • Antwoord op al je vragen over werk en inkomen
  • Hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen

Wat gebeurt er als ik de rechtshulp van CNV Vakmensen inschakel?

Als je gebruik wilt maken van de CNV Gezinsrechtsbijstandverzekering bel je met de specialisten van ARAG. Zij behandelen jouw zaak. Bel je ons voor hulp bij een conflict op je werk, dan gaat één van onze deskundige juristen direct voor je aan de slag om jou zo goed mogelijk te adviseren én te begeleiden.

De ingeschakelde jurist regelt alles voor  je: van het schrijven van brieven tot het voeren van procedures. Je hebt dus nergens meer omkijken naar! Wil je weten hoe dat in de praktijk gaat? Lees dan de waargebeurde verhalen van onze leden of bekijk de blogs van onze juristen.

ARAG partner voor rechtsbijstand privé

Sinds 2017 werkt CNV op het gebied van rechtsbijstand voor privékwesties samen met ARAG. Heb je een vraag of kwestie die niet te maken heeft met werk, inkomen of pensioen? Dan bel je met ARAG via 033 - 434 23 42.

Maria (50)
Maria (50)
Verkoopmedewerker Hema

Ik was net gescheiden en woonde op een tijdelijke kamer. Plotseling werd de elektriciteit afgesloten. De vorige bewoner bleek een betalingsachterstand te hebben. Het was koud en ik kon niet koken of mijn telefoon opladen. Ten einde raad belde ik CNV Vakmensen. De bond schakelde de rechtsbijstandsverzekering in die ieder lid heeft. Diezelfde dag had ik weer elektriciteit. Later kreeg ik ook een maand huur terug én een vergoeding voor het bedorven eten in mijn vriezer.Lees de blogs van onze juristen