Cao-overleg van start: hoe blijft de schoonmaak aantrekkelijk?

Hoe blijft de schoonmaak een aantrekkelijke sector om in te werken? Dat was een van de vragen tijdens de cao-onderhandelingen, die vandaag zijn begonnen.

Alle partijen – vakbonden en werkgevers – hebben vandaag hun cao-voorstellen toegelicht. Een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda is natuurlijk de loonsverhoging. De werkgevers hebben daar vandaag nog niets concreets over gezegd. Ze zeggen dat ze een ‘verantwoorde loonsverhoging’ willen. Maar wat houdt dat in? Wij zijn er duidelijk over geweest: we willen over een periode van 2 jaar in totaal 14% loonsverhoging. In de vorige nieuwsbrief lees je daar meer over. 

Reiskostenvergoeding

Een ander belangrijk onderwerp voor ons is de reiskostenvergoeding. De werkgevers zijn bereid om hierover betere afspraken te maken, hebben ze vandaag gezegd. Maar wat ze dan precies willen, is nog niet duidelijk.

Werken op andere tijden

We hebben ook gesproken over het uitbreiden van dienstverbanden en hoe dat dan het beste zou kunnen. Wij zouden graag zien dat schoonmakers vaker op tijden kunnen werken dat ze dat graag zouden willen. Bijvoorbeeld dat je makkelijker extra uren overdag kunt maken, als je dat wilt.
 
De onderhandelingen gaan weer verder op 28 maart. We houden je op de hoogte, ook via de cao-pagina!
 
Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error