Schoonmaak

Cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

-
Nieuwe cao in onderhandeling

De schoonmaakbranche is een nog betrekkelijk jonge bedrijfstak met een eigen cao: de Cao Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. De branche is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers in Nederland. De schoonmaak-cao regelt de arbeidsvoorwaarden voor onder meer schoonmakers, glazenwassers, gevelreinigers en medewerkers reiniging.

Als de nieuwe cao-tekst nog niet beschikbaar is, vind je hieronder bij Downloads nog de oude cao.

Wat speelt er in de cao?

De cao loopt nog tot 1 januari 2022. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao. Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Meldpunt voor hotelschoonmakers

In de hotelschoonmaak is het vaak hard werken. En lang niet altijd krijgen hotelschoonmakers die gewerkte uren ook netjes uitbetaald. Werk jij ook in de hotelschoonmaak? Dan horen we graag jouw verhaal, positief of negatief.

Gouden emmers, natte dweilen

Hotels hebben een grote verantwoordelijkheid voor een nette en eerlijke behandeling van hotelschoonmakers. Daarom moedigen wij hotels aan om de Schoonmaakcode te ondertekenen. Hotels die dat doen, krijgen van ons een gouden emmer. Hotels die weigeren, krijgen een natte dweil.

Droom jij weleens van een andere baan?

Zou je graag een heel andere baan willen, maar weet je niet waar je de tijd en het geld vandaan moet halen voor een opleiding? Neem dan eens contact met ons op en verken je mogelijkheden. In de cao hebben we namelijk afspraken gemaakt over een scholingsfonds. Misschien komt jouw droom wel uit!

Lees hier 4 inspirerende verhalen:

Hoe blijf je gezond en prettig aan het werk?

Hoe kun je gezond en prettig blijven werken tot aan je pensioen? Op deze vragen krijg je antwoord in een serie van 10 korte filmpjes.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar
Telefoon
06 51 60 20 22

Downloads

Download jouw cao

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte