Cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf

De cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf (kortweg cao Schoonmaak) geldt voor schoonmakers, glazenwassers en gevelreinigers. In de cao Schoonmaak staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.


Vul de cao-enquête in (NL/ENG)


Belangrijkste punten

  • Loonsverhoging van 3,5% per 1 november 2023

  • Loonsverhoging van 3% per 1 januari 2024

  • Loonsverhoging van 5,5% per 30 juni 2024

  • Stapsgewijze verhoging van de eindejaarsuitkering: naar 4,5% in 2022, naar 4,75% in 2023 en naar 5% in 2024

Wat speelt er in de cao?

De cao loopt nog tot 1 juli 2024. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Meldpunt voor hotelschoonmakers

In de hotelschoonmaak is het vaak hard werken. En lang niet altijd krijgen hotelschoonmakers die gewerkte uren ook netjes uitbetaald. Werk jij ook in de hotelschoonmaak? Dan horen we graag jouw verhaal, positief of negatief.

Gouden emmers, natte dweilen

Hotels hebben een grote verantwoordelijkheid voor een nette en eerlijke behandeling van hotelschoonmakers. Daarom moedigen wij hotels aan om de Schoonmaakcode te ondertekenen. Hotels die dat doen, krijgen van ons een gouden emmer. Hotels die weigeren, krijgen een natte dweil.

Droom jij weleens van een andere baan?

Zou je graag een heel andere baan willen, maar weet je niet waar je de tijd en het geld vandaan moet halen voor een opleiding? Neem dan eens contact met ons op en verken je mogelijkheden. In de cao hebben we namelijk afspraken gemaakt over een scholingsfonds. Misschien komt jouw droom wel uit!

Lees hier 4 inspirerende verhalen:

Hoe blijf je gezond en prettig aan het werk?

Hoe kun je gezond en prettig blijven werken tot aan je pensioen? Op deze vragen krijg je antwoord in een serie van 10 korte filmpjes.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte