Teleperformance 10 minuten claim

De rechter heeft Teleperformance veroordeeld om 10 minuten inlogtijd uit te betalen. CNV Vakmensen helpt leden met indienen van een claim. Je kunt je als lid aanmelden of als je nog geen lid bent, alsnog lid worden en dan aanmelden. We zullen Teleperformance een brief namens jullie sturen met de claim en om de termijn te stuiten. Tot 31 juli 2023 kun je je nog aanmelden als nieuw lid en meedoen.

Wat is waar?

Er zijn veel berichten over de claim verspreid. Jullie werkgever heeft bijeenkomsten georganiseerd om uitleg te geven. Deze waren helaas mager bezocht. CNV Vakmensen heeft op twee vestigingen geflyerd en met veel collega's gesproken.  

De rechter heeft voor één collega van jullie bepaald dat TP moet gaan betalen. Dat betekent helaas niet dat ze dat ook automatisch voor jullie ook moeten betalen. Teleperformance kan hier wel voor kiezen en haar verantwoordelijkheid nemen en erkennen dat het gewoon werktijd is. Jullie weten namelijk allemaal dat inloggen gewoon tijd kost en dat is tijd dat je met werk bezig bent. Helaas gaat Teleperformance in cassatie bij de hoge raad. Dat kan jaren duren.

De keuze van Teleperformance begrijpen we niet. Teleperformance is wereldwijd een gigantisch bedrijf met honderdduizenden werknemers en met miljarden aan omzet een winstgevend bedrijf. Wij vinden het dan onbegrijpelijk dat men niet gewoon erkent dat tijd die je aan je werk besteedt, betaald moet worden. Op alle andere vlakken worden jullie strak gemonitord en wordt alles tot op de minuut bijgehouden en je wordt afgerekend als je buiten de normen komt. Dus nu zeggen: ‘Het is geven en nemen’, is ongeloofwaardig.

Verjaring

Een loonvordering is in Nederland verjaard na 5 jaar. Dat betekent dat je alleen geld kunt claimen vanaf de datum dat je je claim indient en de 5 jaar daarvoor. Als je de termijn stuit, dan vervallen die bedragen niet. Dus als Teleperformance over 2 jaar de cassatie verliest, dan heb je geen 2 jaar verloren.

Blijven we dan wachten?

Nee CNV Vakmensen zal namens jullie de termijn stuiten en voor degenen die op dat moment lid zijn en die dat willen, een claim indienen. Dit doen we voor het verleden en heden. Ook zullen we eventueel een collectieve claim indienen. We overleggen hier over met onze collega bond. Daarnaast kun jij als bestaand lid altijd zelf, via onze juristen, een claim indienen. 

Nog geen lid? Tot 31 juli 2023 kun je nog lid worden en meteen meedoen met de claim. 

Voorbeeldbrief

Bij deze nieuwsbrief vind je ook een conceptbriefje wat je kunt gebruiken om zelf de termijn te stuiten.

Toekomst

Daarnaast zijn wij van mening dat het helemaal duidelijk is. Als werkgever wil dat jij op tijd klanten te woord staat en als dat alleen maar lukt als jij 10-15-20 minuten van te voren begint met inloggen en je mails door gaat lezen dan is dit werktijd. Dit is volgens ons nu al gewoon zo, alleen lijken werkgevers dit niet te willen begrijpen. We willen de cao zo duidelijk maken dat niemand hier meer om heen kan. Daarnaast willen we het in de cao zo opnemen dat wij als CNV Vakmensen kunnen handhaven. Dit traject staat helemaal los van de discussie bij Teleperformance. 

Op de hoogte blijven?

Willen jij en je collega's geïnformeerd blijven, meld je dan aan bij onze Whatsappgroep Teleperformance claim&cao.
Wil je een melding doen, dan kan dat hier: Meldpunt wachttijd niet betaald.

Maak jouw collega’s lid en laat hen ook meebeslissen!

Maak jouw collega’s nu lid van CNV Vakmensen zodat zij meteen inspraak hebben op de voorstellen en straks ook kunnen beslissen over het resultaat. Wat willen wij in onze cao? Is het resultaat voldoende om daarmee in te stemmen? Dat is dan aan jou en jouw collega’s. Jij ontvangt per geworven lid een cadeaubon t.w.v. € 20,-! Maak ze nu lid voor maar € 20,23 voor de eerste 6 maanden via: Maak jouw collega lid van CNV!

Cao-traject online

Online kun jij jouw aanvullende ideeën plaatsen, stemmen op een idee van iemand anders, kun je al je vragen kwijt, het nieuws volgen over dit cao-traject en ook altijd reageren. Cao Callcenters | CNV Vakmensen. Samen kunnen we het belang van een sterke vakbond benadrukken, met het einddoel om tot cao-afspraken te komen die nodig zijn om jouw baan leuker te maken, duurzamer en gebaseerd op onderwerpen die zich nu afspelen op de werkvloer.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-20 47 18 90
E  r.mol@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error