cao facilitaire contactcenters uitkomst stemming

De leden van CNV Vakmensen hebben afgelopen weken ingestemd met het eindbod van werkgevers. Van de leden stemde 60% voor en 40% tegen. Leden waren positief dat er weer een cao komt, maar ook kritisch over het feit dat de loonsverhoging maar 5% was voor een deel van de werknemers. Ook waren velen zeer kritisch over het feit dat werkgevers de PA voor 2024 net als in 2023 weer willen opschorten. We willen iedereen bedanken die de moeite genomen heeft om te stemmen en om zijn mening te geven. We zullen de uitkomst maar ook kritiek met de werkgevers bespreken en jullie verder op de hoogte houden.

 
 

Overleg met werkgevers

We willen zo snel mogelijk met jullie werkgevers in gesprek over het vervolg. Dit doen we in overleg met andere bonden. We delen dan ook onze bezwaren. Ook kijken we kritisch naar de eventuele tekstvoorstellen van werkgevers. Kaderleden van de cao-commissie worden hierbij betrokken. Deze groep heeft het hele proces actief meegekeken; een afvaardiging zat ook zelf bij de cao-onderhandelingen. Wil je meedoen met de kadergroep? Mail mij dan.

Uitleg

Zodra we met de werkgevers hebben gesproken, zullen we dit ook weer aan jullie terugkoppelen.

Cao-proces

We zullen rekening houden met de uitslag bij de andere bonden. Vanuit het CNV zullen we de collega's zoveel mogelijk ruimte geven. Uit de ledenraadpleging is gebleken dat jullie niet bereid zijn om actie te voeren voor een eventueel beter resultaat. Als de collega-vakbonden dit wel willen, dan zullen we dit respecteren. Hierover zullen we jullie nog verder informeren. 

Vragen commentaar?

Heb je vragen of wil je je mening geven, dan kun je mij mailen of op onze website kijken.

Meldpunt misstanden

Is er op jouw werk een misstand? Hier kun je je misstanden melden >

Roderik Mol
Vakbondsbestuurder CNV
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error