Wat vind jij belangrijk voor jouw cao ABN AMRO?

Op 1 juli eindigt de looptijd van de huidige cao voor de medewerkers bij ABN AMRO. Daarom starten CNV Vakmensen, de andere bonden en de bank binnenkort met gesprekken over de nieuwe cao. Wij vinden het belangrijk om te weten wat voor jóu belangrijk is. En daarom vragen we je de vragenlijst in te vullen.

Vragenlijst, voorstellen CNV Vakmensen

Uitgangspunt voor de gesprekken over een nieuwe cao zijn, naast het arbeidsvoorwaardenbeleid van de bond, de zaken die jij belangrijk vindt en waarvan jij vindt dat we daarover afspraken moeten maken. Daarom sturen we je een digitale vragenlijst waarin we je vragen hoe je over bepaalde onderwerpen denkt, of je wel of niet gebruik maakt van bepaalde cao-afspraken en vooral ook of je aan wilt geven wat jij belangrijk vindt. Soms in gesloten vragen, zo hier en daar ook met open antwoordmogelijkheden. Door (familie-)omstandigheden is het ons niet gelukt om de vragenlijst eerder aan je te sturen. Hierdoor is de reactietermijn korter dan we hadden gepland, maar we hopen dat je toch wat tijd kunt vinden om de vragen te beantwoorden en je stem te laten gelden. 

Reageren kan tot en met zondag 21 januari

Met deze link kom je in de digitale vragenlijst. Laat weten wat je vindt: dit kan uiterlijk 21 januari 2024.  Krijg je de nieuwsbrief per post omdat we geen mailadres van jou hebben, dan kun je voor het invullen van de vragenlijst terecht op de cao-pagina: Cao ABN AMRO | CNV Vakmensen Op de cao-pagina kun je alle nieuws volgen, meepraten en vragen stellen over de cao. 
Op maandag 22 januari bespreken de actieve leden/ambassadeurs van CNV Vakmensen die werken bij de bank samen met mij de uitkomsten en we maken op basis daarvan dan ook direct de voorstellenbrief. Op 23 januari worden de voorstellenbrieven van de bonden en de bank gepubliceerd. Jij ontvangt dan van ons een nieuwsbrief met daarin de voorstellenbrief van CNV Vakmensen.

Het cao-overleg start op 29 januari 2024

Er zijn verschillende data gepland voor cao-overleg. Op 29 januari worden de voorstellenbrieven toegelicht. We hopen dat er begin april 2024 een resultaat ligt dat we aan jou en je collega's kunnen voorleggen. Natuurlijk word je tussentijds ook geïnformeerd en misschien vragen we je zelfs tussentijds hoe je over bepaalde onderwerpen die op tafel komen, denkt. Uiteraard kun je ook altijd je vragen of opmerkingen doorgeven door mij een mail te sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl We houden je steeds zoveel mogelijk op de hoogte. 

Actief meedenken en -doen?

Om er voor te zorgen dat er een cao komt die recht doet aan jou en je collega's is het belangrijk dat meer collega's zich aansluiten bij CNV Vakmensen. Dat kost gedurende het eerste jaar helemaal niets, omdat de bank de contributie betaalt, terwijl nieuwe leden wel direct gebruik kunnen maken van de voordelen van het lidmaatschap, zoals bijvoorbeeld ook interessante workshops voor leden van CNV Vakmensen. Dus begin het nieuwe jaar goed en overtuig je collega van het lidmaatschap. Ga hiervoor naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever | CNV Vakmensen.
Wil jijzelf actief meedenken over de cao (of over andere onderwerpen bij ABN AMRO)? Stuur me een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Dan kunnen we kijken wat het best bij jou past. Wij zijn altijd op zoek naar actieve, kritische, betrokken meedenkers en meedoeners, dus we zien uit naar jouw mail.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie en de andere actieve leden van CNV Vakmensen bij ABN AMRO:
Aletta Bulsink, onderhandelaar
M 06 2047 1888 / a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

NB in de vragenlijst staat een link waarmee je de brochure van CNV over Rouwverlof kunt aanvragen. Voor de volledigheid vind je de link hier ook Handreiking 'Hoe werkt rouw?' aanvragen - Rouw op de werkvloer | CNV