Cao-overleg ABN AMRO: over de pensioenregeling

Op 12 maart spraken CNV Vakmensen, de andere bonden en de bank over het onderwerp pensioen. De pensioenregeling moet namelijk aangepast worden aan de nieuwe pensioenwet die op 1 juli 2023 is ingegaan. De bank en de bonden spraken dinsdag in goede sfeer over de invulling van de afgesproken solidaire premieregeling.

Nieuwe pensioenregeling

De Nederlandse overheid heeft samen met de werknemers- en werkgeversorganisaties een nieuw pensioenstelsel afgesproken, dat voor 2028 z'n beslag moet krijgen. Als gevolg daarvan moet worden overgestapt op een nieuw pensioenstelsel. De bank en de bonden hebben eind 2023 al de eerste overleggen gehad over het nieuwe pensioenstelsel voor ABN AMRO. Begin dit jaar kozen de partijen voor een solidaire premieregeling, die voor de bank volgens planning ingaat op 1 januari 2027. 
Op 12 maart bogen de bank en de bonden zich over een aantal invullingen van die regeling, zoals het nabestaandenpensioen, en hoe om te gaan met de al opgebouwde pensioenen. Partijen hebben belangrijke stappen gezet.

Volgende gesprekken: 25 en 26 maart

Op 25 en 26 maart praten we verder over de nieuwe cao. De bank en de bonden zitten dan twee dagen bij elkaar zodat alle voorstellen van zowel CNV Vakmensen als de andere bonden en de bank worden besproken.

Vragen en opmerkingen?

Op jouw cao-pagina kun je je vragen kwijt of reageren op dit bericht. Je ziet daar alle stappen van het cao-traject met alle berichten die daarbij horen.

Maak je collega lid

Jouw collega kan lid worden met de kortingsactie van je werkgever. Maak je jouw collega lid, dan ontvang jij voor elk lid dat je inschrijft een keuze cadeaukaart t.w.v. €20,- 

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen, 

Aletta Bulsink, onderhandelaar
M +31 6 2047 1888
a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error