ABN AMRO: voorstellen CNV Vakmensen voor de cao

De cao van ABN AMRO loopt op 1 juli 2024 af. De bank en de vakbonden, waaronder CNV Vakmensen, hebben afgesproken dat we erop inzetten dat er dan een nieuwe cao ligt. Daarom beginnen de gesprekken over een nieuwe cao heel binnenkort, namelijk op 29 januari. De voorstellenbrief van CNV Vakmensen vind je in de bijlage.

Enquête is input voor de voorstellenbrief

Iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen, willen we hartelijk bedanken. Het leverde waardevolle input op voor de inzet en voorstellenbrief van CNV Vakmensen. Hopelijk herken je jouw opmerkingen in de formulering van onze voorstellen.

Belangrijke onderwerpen, loon

Uiteraard staat een goede loonsverhoging bovenaan. CNV Vakmensen stelt een loonsverhoging voor van 10%. Door de hoge inflatie die langer aanhield dan verwacht is er een gat ontstaan tussen de stijging van de kosten van het levensonderhoud en de inkomensverbeteringen in de cao. Wij willen dat in de nieuwe cao herstellen. 
Daarnaast stellen we een verbetering van de koopkracht voor met een vast bedrag per maand.

Belangrijke onderwerpen, positie eindeschalers

Veel eindeschalers gaven aan dat zij graag een verbetering van hun (inkomens-)positie willen zien. Daarom hebben we daarover een voorstel opgenomen in onze brief.

Belangrijke onderwerpen, balans werk-privé, ontwikkeling

We kregen veel onderwerpen die we onder de verzamelnaam balans werk-privé/ontwikkeling proberen samen te vatten. Dat zijn de voorstellen over de kortere werkweek en aanvullende verlofvormen (met name voor vrouwen).
Naar aanleiding van de vragen en opmerkingen hebben we voorstellen opgenomen over (de toepassing van) het POB (persoonlijk ontwikkelingsbudget) en de B4B (banking for better)-days. 

Belangrijke onderwerpen, vergoedingen

Bij de open comments in de enquête zijn vooral opmerkingen gemaakt over de reiskostenvergoeding en de leaseregeling. Daarnaast werd gevraagd om een hogere vergoeding voor thuiswerken.

Cao-overleg start op 29 januari

Volgende week maandag begint het overleg. Dan lichten de bank en de vakbonden hun voorstellen toe. Op 14 februari zullen de eerste inhoudelijke gesprekken plaats vinden. Natuurlijk houden we je zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons ook op de cao-pagina Cao ABN AMRO | CNV Vakmensen waar je mee kunt praten en vragen kunt stellen over de cao. Wij zullen ons uiterste best doen om zoveel mogelijk van onze voorstellenbrief te realiseren.

Word lid via jouw werkgever  

Je krijgt korting via jouw werkgever wanneer je lid wordt. Ga hiervoor naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever 
Wil je iets laten weten naar aanleiding van onze voorstellenbrief, heb je vragen of een aanvulling, stuur me een email via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2047 1888 / a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Downloads