Cao-onderhandelingen in de Graanbe- en verwerkende Industrie weer begonnen

De cao-voorstellen zijn toegelicht in de eerste verkennende ronde.

Nauwelijks is er een cao-akkoord of de onderhandelingen voor een nieuwe cao, die moet ingaan op 1 januari 2023, zijn al weer begonnen. De eerste ronde was op 18 augustus jongstleden. Cao-partijen hebben naar elkaar uitgesproken dat ze er alles aan zullen doen om voor deze datum een cao-akkoord te bereiken, zodat er geen lonen met terugwerkende kracht uitbetaald hoeven te worden. De geplande onderhandelingsdata liggen op 18 oktober, 1 november, 22 november en 6 december 2022.

Beperkte voorstellenbrief

CNV-Vakmensen heeft in overleg met de cao-commissie Graan besloten om met een beperkt aantal voorstellen te komen en zich voor deze cao-periode in hoofdzaak te richten op verbetering van loon/pensioen en vergoedingen. Voor de concrete voorstellen verwijs ik naar de bijlage.

Actualiteit op cao-pagina

We nodigen je verder uit om regelmatig op onze cao-pagina te kijken, waar de laatste ontwikkelingen zijn te volgen. Hier kan je het hele cao-traject volgen en ook je vragen stellen en opmerkingen delen met andere werknemers uit de sector. Laat ook weten wat je van de voorstellen vindt.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan graan in in de zoekbalk.

Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Voorstel toevoegen?

Mocht je van mening zijn, dat er een belangrijk onderwerp is vergeten, laat mij dat dan zo spoedig mogelijk weten en ik zal in overleg met de cao-commissie kijken of dit nog kan worden toegevoegd. Belangrijk is wel te weten dat we de onderwerpen zoals de 80-90-100-regeling voor deze periode willen laten rusten, om te bezien hoe de afgesproken ouderenregelingen uit het laatste cao-akkoord gaan uitpakken.

Wietze Kampen Bestuurder
M. 06 5120 3004
E. w.kampen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error