Aftrap onderhandelingen cao Gemaksvoeding 2023

21 November was de aftrap voor een nieuwe cao Gemaksvoeding, evenals de aftrap van Nederland op het WK, met een overwinning. Dat willen wij ook binnen de gemaksvoeding, maar zal echt niet gemakkelijk gaan. Alle partijen hebben hun cao-voorstellen toegelicht. De CNV cao-voorstellen hierbij als bijlage.

Voorstellen CNV

Onze voorstellen zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van het inkomen van de werknemers, structureel en eenmalig. 6% verhoging van de lonen en verhoging van de (einde)jaaruitkering, verbetering van de reiskosten. Reparatie-Inflatie noemen wij dat.

Reactie werkgevers

De werkgevers geven aan dat de kosten voor hen (o.a. energie en grondstoffen) enorm zijn gestegen en vinden dat Vakbonden hier maar rekening mee moeten houden, alsof dat niet bij elk cao-overleg gevraagd wordt door de werkgevers. Om triest van te worden. De werkdruk neemt toe, werknemers verlaten de sector en het ziekteverzuim is hoog. Alle reden om werknemers tegemoet te komen.

Werknemers aan zet

Het is de tijd dat werknemers ook hun deel krijgen en de vakbonden gaan ervoor, maar dan moeten de werknemers ook weer lid worden van de vakbond en dat zien we nu gelukkig ook weer meer gebeuren.
Maak daarom je collega lid van CNV Vakmensen via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ voor € 20,23 euro voor 6 maanden lidmaatschap. Nu is het moment!

Volgend cao-overleg

De volgende data zijn afgesproken voor de vervolgoverleggen: 6 en 22 december 2022.
Wij gaan ervoor, jij en je collega's ook?

Cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.


Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M:  06 51 60 1997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads