Al het nieuws

Cao-onderhandeling Glastuinbouw weer van start; blijf op de hoogte!

Op donderdag 9 december gaan de cao-onderhandelingen Glastuinbouw weer van start. Sinds 1 januari 2020 is er geen cao meer. We hopen nu wel tot een nieuwe cao te komen. Blijf betrokken door onze nieuwsbrieven te lezen en door te sturen naar collega’s. Praat nu ook mee op onze website en meld je aan voor de WhatsApp-groep “CNV cao Glastuinbouw”.

Er is al ruim anderhalf jaar geen cao Glastuinbouw meer. Verschillen van mening over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de WW-premie voor uitzendkrachten en een heroriëntatie op de cao aan de kant van de werkgevers hebben dit in de weg gestaan. Ondanks dat zijn we achter de schermen bezig gebleven om alsnog te komen tot een cao. Voorlopig resultaat daarvan is dat we weer formeel in overleg gaan met elkaar. Voorlopig resultaat, want er is pas echt een resultaat als er weer een cao is. Het wordt dus weer spannend.

Betrokkenheid leden en werknemers Glastuinbouw van groot belang

Het is van groot belang dat werkgevers merken dat er niet alleen een paar onderhandelaars van de vakbonden aan de onderhandelingstafel zitten, maar dat die gesteund worden door een grote groep werknemers. Daarom is het van belang dat je onze nieuwsbrieven leest, daarop reageert als dat nodig is en de nieuwsbrief doorstuurt naar je collega’s of print en in de kantine legt of op het prikbord plakt.

Meld je nu ook aan voor de WhatsApp-groep

Om je nog directer te betrekken bij de onderhandelingen over de cao kun je je nu ook aanmelden voor de WhatsApp-groep “CNV cao Glastuinbouw”. Dit kun je doen door de QR-code te scannen (zie bijlage) op je telefoon en je aan te melden voor de WhatsApp-groep.
Daarin brengen de onderhandelaars van CNV Vakmensen Rick van Rijn en Jeroen Warnaar je snel op de hoogte van de ontwikkelingen rond de cao-onderhandelingen. Ook je collega’s zijn van harte welkom zich aan te melden.

Meepraten over jouw cao op de nieuwe website

Misschien had je er al iets over gehoord. CNV Vakmensen heeft een compleet nieuwe website. Inclusief platform waar je meepraat over de inhoud van je eigen cao. De online community Je Achterban gaat daarmee verdwijnen. En nu is het zo ver. Jouw cao is aan de beurt om naar dit platform toe te verhuizen. In de nieuwe omgeving kun je eenvoudig zelf een nieuw account aanmaken. Als lid heb je daar je lidnummer bij nodig .
Ga naar www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw  Praat mee of stel je vraag. De onderhandelingen voor jouw cao gaan weer beginnen dus een mooie kans om actief mee te gaan praten.

Heb je alsnog vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over de Glastuinbouw kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl of. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Instagram onder #CNVGroen .

 
Downloads