Teleurstellend resultaat 2e onderhandelingsronde cao Transport en Logistiek

Werkgevers hebben tijdens de 2e onderhandelingsronde voor het eerst gereageerd op de voorstellen van CNV Vakmensen. Dit hebben ze gedaan door een verhaal waarin ze voor een deel ingaan op de wensen en uiteindelijk een loonbod van 3% neerleggen. Om nu direct te stellen dat het de spreekwoordelijke 8 tellen zijn gaat te ver, maar een tik is het wel.

Niet alles is slecht

Laat helder zijn, niet alles is slecht. Werkgevers geven aan dat als er een totaaldeal komt, de wachtdag bij ziekte kan komen te vervallen. Jeugdlonen willen ze wel afscheid van nemen en ook voor stagiaires kan er een vergoeding komen. Ook het schrappen van de laagste loonschaal en trede kan komen te vervallen.

Loonbod

Het loonbod is heel ver weg van wat wij willen. Daarbij komen verhalen dat het heel slecht gaat, marges onder druk staan en er veel faillissementen zijn of op stapel staan. Dat maakt volgens werkgevers dat de 3% van nu gerechtvaardigd zijn. CNV Vakmensen bestrijdt dat. Ondanks alles, uitzonderingen daar gelaten, gaat het zo slecht nog niet in de sector. Collega’s worden gepaaid met extra loon en er zijn nog heel veel vacatures in de sector. Zo slecht kan het dus niet gaan.

Afstand

Met dit loonbod moet CNV Vakmensen constateren dat het verschil tussen vraag en aanbond heel groot is en dat er nog veel werk aan de winkel is om tot iets te komen waar we allemaal vrede mee hebben.

Inflatie

Zoals jullie ook gehoord kunnen hebben, de verwachte inflatie voor 2023 is rond de 4,6% volgens verwachting. Dan is het bod van 3% ver onder de maat. Dat heeft CNV Vakmensen dan ook kenbaar gemaakt. Wij willen reparatie van de koopkracht en daarnaast wat extra’s voor jou. Dat verdien jij en met jou, jouw collega’s.

Hoe nu verder?

We gaan verder, alleen beseffen we dat het met dit bod hem niet gaat worden. Laat ook aan jouw werkgever weten dat jij meer waard bent dan de 3% die er nu liggen. 24 november en 8 december worden de onderhandelingen vervolgd, hopelijk dan met een beter bod.

Reageren?

Op de cao-pagina kun je reageren op dit bericht of je vragen stellen. Het hele cao-traject kun je volgen en bij alle stappen meepraten. Ook voor jouw collega die misschien (nog) geen lid is. Overtuig jij jouw collega om lid te worden van  CNV Vakmensen dan krijg jij een keuze cadeaubon t.w.v. €20,- per geworven lid! Juist nu in het cao-traject van groot belang om zoveel mogelijk leden te hebben. Zo hebben we meer invloed op een betere cao. Ga naar de actie-site

Roel van Dijk
Edwin Meijer
Martin Nuijens
Wiechert Woensdregt

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error