Eerste nieuwsbrief van jouw nieuwe bestuurders Beroepsgoederenvervoer

Hierbij de allereerste nieuwbrief van de nieuwe bestuurders voor jouw cao. Ik ben Roel van Dijk en werk samen met Edwin Meijer. Wij beiden hebben veel ervaring in het bondswerk, waarbij Edwin al vele jaren ervaring heeft binnen de Naleving van het beroepsgoederenvervoer. Wij samen, ondersteund door Wiechert Woensdregt en Martin Nuijens, gaan voor jou de cao-onderhandelingen doen.

Teleurstelling

Vanuit werkgevers is de mededeling gekomen dat werkgevers meer tijd nodig hebben om tot voorstellen te komen. Vandaar dat de onderhandelingen voor de nieuwe cao waarschijnlijk pas in de derde week van oktober gaan beginnen, maar het kan ook nog een week later worden. CNV Vakmensen heeft haar teleurstelling hierover uitgesproken. Hierdoor is de kans dat partijen voor 1 januari 2024 tot een nieuwe cao hebben er niet groter op geworden.

Uiteraard doet CNV Vakmensen er alles aan om dit te realiseren, maar zie het maar vast als een winstwaarschuwing.

Voorstellen

CNV Vakmensen heeft de voorlopige voorstellen namelijk klaar. Zaterdag 16 september heeft de kadergroep ingestemd met de voorstellen die je als bijlage bij deze brief vindt. Er zijn nog enkele kadergroepen die zich hierover gaan buigen en nog met aanvullingen kunnen en mogen komen, maar de basis is zoals je ze in de bijlage leest.

Ook zijn de medewerkers van CNV Vakmensen nog op pad om te inventariseren of er nog aanvullende wensen zijn. Bij voldoende draagvlak kunnen die ook nog toegevoegd worden.

Cao-online

Op de cao-pagina kun je altijd je vragen stellen en reageren op onze berichten, actualiteiten of op elkaar. Het hele cao-traject is voor iedereen, lid of geen lid, te volgen. Sla de pagina op als bookmakr zodat je altijd jouw cao-pagina bij de hand hebt.

Ga direct naar jouw cao-pagina

Kadergroep

Zoals al gemeld, zaterdag 16 september heeft de kadergroep vergaderd. Als het jou ook wat lijkt om mee te praten over jouw arbeidsvoorwaarden, meld je dan aan bij Edwin of bij mij. wij kunnen jullie nader informeren en bespreken wat nodig is om jou over de streep te trekken.

Tot slot

De herfst lijkt zijn intrede te gaan doen in Nederland. Dat brengt ook weer de gevaren van storm en dergelijke met zich mee. CNV Vakmensen gaat hierom de komende mee op pad. Zodra wij hier de informatie over hebben delen wij die ook met jullie. Voor nu, houd het veilig, op de weg, loods of kantoor. Als er zaken zijn waarbij je hulp op advies nodig hebt, laat het weten.

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error