Al het nieuws

VCK een nieuwe cao en een nieuwe onderhandelaar

Eind dit jaar loopt de cao af. Dan is het weer tijd voor cao onderhandelingen. Dit keer met een nieuwe onderhandelaar vanuit CNV Vakmensen. Stuur jouw wensen voor de nieuwe cao per mail op, dan kan daar rekening mee gehouden worden.

Hoe bevalt het nieuwe loongebouw?
Met de invoering van het nieuwe loongebouw is ook afgesproken dat er gesprekken plaatsvinden waarin jouw functioneren aan de orde komt. Op basis van de beoordeling van je functioneren gaat elk jaar je loon een stukje omhoog totdat je het maximum van je loonschaal hebt bereikt. Er zijn 4 beoordelingen mogelijk van onvoldoende (0 stappen); voldoende (0,5 stappen); goed (1 stap); zeer goed (1,5 stappen).
Wil jij aan Linda vertellen of je elk jaar één of meerdere gesprekken hebt gehad. Heb je een beoordeling ontvangen en heb je een stap gemaakt? Hoe is het gesprek verlopen? Kon je alles kwijt, werd er ook echt geluisterd en zijn er afspraken gemaakt?
Uit de literatuur weten we dat 90% van de werknemers een beoordeling “goed” krijgen. Wij zijn benieuwd of dat bij VCK Logistics Airfreight ook zo is.
Dus stuur je ervaringen naar Linda!

Je nieuwe cao onderhandelaar is Linda Slagter.
Op 23 augustus heeft Linda kennis gemaakt met  VCK en Eric Aarsen. Het was leuk om jullie nieuwe pand te bezoeken, veel ruimte en mooie werkplekken.
Wie is Linda?
Ik ben Linda Slagter, bestuurder en onderhandelaar, woon met mijn kinderen en hond in Leeuwarden. Ik werk 5 jaar bij CNV Vakmensen. Met veel plezier. Elke dag is anders. Ik ben vooral actief geweest in het noorden van het land in diverse sectoren, waaronder beroepsgoederenvervoer.
Voordat ik bij het CNV ging werken, was ik als HR-manager bij verschillende bedrijven werkzaam, waaronder een groot logistiek bedrijf.
Ik kijk ernaar uit om samen met jullie de belangen bij VCK te behartigen en jullie te ontmoeten zodra dat allemaal weer kan. Mail of bel me als je interessant nieuws hebt of signalen opvangt die voor VCK en dus voor onze leden van belang zijn.
Linda Slagter | l.slagter@cnvvakmensen.nl | 06 51 60 20 37

Tjitze van Rijssel stopt
Op 1 september gaat Tjitze van Rijssel vervroegd met pensioen. Tjitze maakt de cirkel rond. Ruim 40 jaar geleden is hij begonnen als vrijwilliger bij de jongerenorganisatie van het CNV waar hij op 1 september 1981 in dienst is gekomen.
Tjitze is vanaf 2014 betrokken geweest bij de cao Beroepsgoederenvervoer. Gelukkig blijft hij ook na 1 september betrokken bij de vakbond. Hij onderhoudt de contacten met de ETF, de Europese vakbond waarbij CNV Vakmensen is aangesloten.

Samen voor een goede cao.
Met elkaar komen we op voor jouw belangen bij VCK. Een paar van je collega’s doen daar nog niet aan mee. Praat eens met hen en schrijf ze in als lid van CNV Vakmensen. Dan kunnen zij ook profiteren van de voordelen zoals hulp bij het invullen van je belastingformulier, rechtshulp voor problemen op het werk maar ook privé, waardoor een rechtsbijstandsverzekering niet meer nodig is, korting bij het tanken en bij verzekeringen. Kijk voor alle voordelen op onze website.

Tjitze van Rijssel,
Linda Slagter
T 06 51 60 20 37
M l.slagter@cnvvakmensen.nl