Beroepsgoederenvervoer onderhandelingen update 1

Gisteren hebben we de eerste ronde gehad van de onderhandelingen voor jullie cao beroepsgoederenvervoer over de weg en verhuur van mobiele kranen

Zoals jullie wellicht weten, loopt jullie cao eind van dit jaar af. Vrijdag 9 september jl., gisteren, was ik, samen met onze onderhandelingsdelegatie, als jullie onderhandelaar aanwezig tijdens de eerste ronde van de CAO onderhandelingen.
Ik heb vanuit CNV Vakmensen onze voorstellen toegelicht. Verder hebben we het natuurlijk gehad over de inflatie, het alsmaar hoger wordende gas- en elektrakosten en de stijgende kosten van de boodschappen, evenals het grote tekort aan vakmensen met alle gevolgen van dien. 

Hoewel de TLN niet met voorstellen kwam, omdat ze Prinjesdag afwachten, hebben ze wel aangegeven geen tijd te willen verspillen en vlot te komen tot een nieuwe cao. Dus ik verwacht veel van de volgende ronde (28 september a.s.)! Dan moeten we flinke stappen gaan zetten, immers 1 januari willen we een nieuwe cao gereed hebben.

Werkgevers sneden ook nog een aantal andere onderwerpen aan gister, zoals de stikstofcrisis, dat zou tot gevolg kunnen hebben dat landbouwgereleteerd vervoer, bijv. diervoederenvervoer vermindert. Of vanwege de energiecrisis de bakker minder aanvoer nodig hebben of koelloodsen die te kostbaar worden, etc. Oftewel zaken waarmee we rekening dienen te houden volgens hen. Dat zullen we in ons achterhoofd houden, maar we zullen ook zeker niet vergeten dat de sector aanzienlijk hogere winsten heeft gemaakt dan voorheen en dat de verwachting is dat het zal aanhouden. Dit tesamen met de enorme tekorten lijkt me dat onze voorstellen zeker gerechtvaardigd zijn. 

Na de 28e schrijf ik de volgende nieuwsbrief!

Reageren en meepraten

Op de cao-pagina staat de cao-tijdlijn. Het hele traject is daar te volgen. Je kunt reageren en je vragen stellen. Ga hier naar de cao-pagina

Voor nu een fijn (werk)weekend.

Hartelijke groeten, mede namens onze kaderleden en onderhandelingsdelegatie,
CNV Vakmensen
Linda Slagter
onderhandelaar/bestuurder

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error