Voorbereidingen cao onderhandelingen 2023 in volle gang

De meeste van jullie zijn weer terug van een welverdiende vakantie. Wij hopen dan ook dat jullie allen hebben genoten van de rust met familie en vrienden. Wij gaan weer verder met de voorbereidingen op de aankomende cao-onderhandelingen.

Acties collega vakbond

Ongetwijfeld hebben jullie gemerkt dat de collega vakbond nog bezig is met acties voor de lopende cao terwijl die al getekend is. Dat is reden voor hun om niet aan tafel te willen voor de cao2023. Jammer want daarmee verspelen we tijd. Ook wij willen afspraken maken over de werkdruk en een uitbreiding van de ouderenregeling. Dat kun je niet met terugwerkende kracht afspreken, dus waarom niet nu al de krachten bundelen voor 2023? Er is geen tijd te verliezen. Ook kunnen we dan tijdig afspraken maken over de loonsverhogingen met ingang van 2023, want die zijn broodnodig. 

Voorbereiding cao 2023  

Zoals al eerder  aangegeven, onze voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben al een datum gepland ( 3 oktober) om met de cao commissie over de voorstellen voor 2023 te spreken. Dat doen we aan de hand van de uitkomsten van de enquête en ledenbijeenkomsten. 

Enquête  

In juli hebben jullie van ons via de mail een link naar de enquête ontvangen. Wij vroegen jullie deze in te vullen, zodat wij aan de hand hier van samen met de cao-commissie de voorstellen voor een nieuwe cao kunnen opstellen. De enquête staat nog steeds open en wij vragen dan ook degene die deze nog niet hebben ingevuld dit alsnog te doen. De link naar de enquête vind je hier : Link enquête 

Cao-tijdlijn online

Online kun jij het hele cao-traject volgen. Je kunt je vragen stellen en reageren op anderen of op nieuws.
Ga naar de cao-pagina

Ledenbijeenkomsten 

Zoals in onze laatste nieuwsbrief aangekondigd zullen wij ledenbijeenkomsten organiseren. Daar zijn de volgende data, tijdstippen en locaties uit voortgekomen. Mocht er geen ledenbijeenkomst bij jou in de buurt zijn gepland en er is daar wel behoefte aan, neem dan contact met ons op, of met je bestuurder. Wij gaan graag met jou en je collega’s in gesprek. Ook is het mogelijk een on-line bijeenkomst te organiseren. In Limburg zullen er nog Bakjesdagen gepland worden en daarover zullen de leden in Limburg apart geinformeerd worden.

Data ledenbijeenkomsten 

Voor data van de bijeenkomsten zie bijlage. 

Hoe nu verder ?

Zoals wij in al onze nieuwsbrieven hebben aangegeven willen wij nog altijd de cao-onderhandelingen samen met onze collega-vakbond te voeren, maar ook zij moeten dat willen. Wij willen alvast ons huiswerk gedaan hebben, om snel te kunnen beginnen met onderhandelen.    

Vragen? 

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je ons dit uiteraard via de gebruikelijk weg laten weten.  

Met vriendelijke groet, 

Hanane Chikhi 
Bestuurder CNV Vakmensen
E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl
M: +31 6 2074 8851

Evert Jan van der Mheen  
Bestuurder CNV Vakmensen
E: ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
M: +31 6 5373 6490

Downloads