Stand van zaken cao Openbaar Vervoer (10)

Zo heel langzamerhand zijn de vakanties weer achter de rug. Een enkeling moet nog terugkomen en dat betekent dat iedereen de draad weer oppakt.

Hervatting acties collega vakbond 

Dat doet ook onze collega vakbond van het FNV. Na een rustige vakantieperiode ontvingen wij bericht dat zij volgende week vanaf 6 september in alle provincies een dag het werk neerleggen. De actieplanning van het FNV ziet er als volgt uit: 

 • Dinsdag 6 september 2022
  alle stallingen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en tevens de stalling van Connexxion (OV Regio IJsselmond) in Harderwijk (Gelderland) aan de 
  Van Leeuwenhoekstraat 27
 • Woensdag 7 september 2022
  alle stallingen in de provincies Noord-Holland en Utrecht
 • Donderdag 8 september 2022
  alle stallingen in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, exclusief de stalling van Connexxion (OV Regio IJsselmond) in Harderwijk aan de 
  Van Leeuwenhoekstraat 27
 • Vrijdag 9 september 2022
  alle stallingen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel
 • Vrijdag 16 september 2022
  landelijke staking; dus alle stallingen in alle provincies 

Zoals jullie van ons gewend zijn krijgen jullie twee dagen voordat jouw stalling aan de beurt is een nieuwsbrief met daarin onder andere de naam van de bestuurder die je bij vragen kunt bereiken. Let dus op je mail. Ook kun je altijd kijken op onze website voor de laatste actualiteit: https://www.cnvvakmensen.nl/cao-ov. 

Voor het geval je het vergeten bent 

CNV Vakmensen heeft een cao afgesloten met de werkgevers in het Openbaar Vervoer. Wij zijn dus niet in actie en doen niet mee aan de stakingen. Natuurlijk weten wij ook dat de inflatie enorm is en dat er sprake is van koopkrachtverlies. De afspraken voor deze cao zijn echter tot stand gekomen begin februari. Toen was de situatie in de wereld wel anders. Als vakbond hebben we ook het kabinet aangesproken om maatregelen te nemen die een positief effect moeten hebben op de koopkracht.

Wellicht vraag je je af waarom wij wel meedoen met de acties bij de NS. Dit komt omdat de onderhandelingen voor deze cao veel later zijn begonnen en het bovendien een andere cao is met andere voorstellen in een andere situatie.  

Cao 2023  

Wij richten ons nu op de cao 2023 en hebben het FNV gevraagd om ook aan te sluiten. Dat biedt wat ons betreft het meeste perspectief om snel tot nieuwe afspraken te komen. Ook over de loonsverhoging. Samen kunnen we meer.  

Eind volgende week komen wij nog met nadere informatie over de voorbereiding van de cao 2023. We willen ook het “land” in, hetzij lokaal, hetzij digitaal, dus houd de informatie in de gaten. 

We houden jullie op de hoogte. 

Evert Jan van de Mheen en Hanane Chikhi
onderhandelaars CNV Vakmensen
E: ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
T: 06 - 53 73 64 90


Landelijk Actiecentrum CNV Vakmensen
E: actie@cnvvakmensen.nl 
T: 030 - 751 1450
op kantoordagen bereikbaar van 08.30 uur - 17.00 uur