Onderhandelingen voor een nieuwe cao OV gaan eindelijk beginnen

Na diverse keren het verzoek te hebben gedaan aan onze collega’s van de FNV om samen met ons de onderhandelingen voor een nieuwe cao te starten, is het eindelijk zo ver. Vakbonden en werkgevers gaan begin december starten met de onderhandelingen.

Eerder deze week hebben de werkgevers zowel ons als de FNV uitgenodigd om de onderhandelingen te starten voor de Cao 2023. Op 9 december, 16 december en 10 januari zal er voor jullie onderhandeld worden over een nieuwe cao. Ook hebben werkgevers toegezegd dat zij ons uiterlijk 28 november een voorstellenbrief zullen sturen en ons gevraagd ook uiterlijk per die datum onze voorstellen in te dienen. Wij leggen op dit moment de laatste hand aan onze voorstellenbrief, welke doormiddel van de uitkomsten van de enquête en de verschillende ledenbijeenkomsten tot stand is gekomen.  De voorstellenbrief zal vastgesteld worden door de cao-commissie alvorens deze aan werkgevers wordt verzonden.

Inmiddels hebben wij begrepen dat FNV heeft toegezegd aanwezig te zijn en ook dat de acties opgeschort worden tot 17 januari 2023. Wij zijn blij dat FNV wil aanschuiven en dat we zoals altijd de onderhandelingen samen zullen starten.

Voor nu blijft over dat wij onze uiterste best zullen doen om te komen tot een goede Cao. Met goede afspraken over loon, een verbeterde ouderenregeling, maar ook maatregelen om de werkdruk omlaag te brengen. Ook jonge mensen moeten op een gezonde manier hun werk kunnen blijven doen. 

Online cao-traject

Je kunt online het hele cao-traject volgen. Je kunt je vragen stellen en reageren. Ga naar de cao-pagina

Zoals gezegd, op 9 december beginnen we. We houden uiteraard jullie op de hoogte.

Hanane Chikhi en Evert Jan van de Mheen
bestuurders CNV Vakmensen

h.chikhi@cnvvakmensen.nl
M 06 20748851

ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
M 06 53736490