CNV Vakmensen is uit onderhandeld in het openbaar vervoer en vraagt haar leden naar actiebereidheid

Op 17 januari hebben vakbonden een laatste poging gewaagd om een cao met de werkgevers OV af te sluiten. Na 16 uur te hebben onderhandeld, hebben we moeten concluderen dat de werkgevers nog altijd weigeren een goede cao voor jullie af te spreken. Nu vragen wij onze leden zich uit te spreken over het vervolg.

17 januari laatste poging

In onze laatste nieuwsbrief hebben wij aangegeven dat wij op 17 januari nog een laatste poging wilde wagen om er met de werkgevers uit te komen. Wel hebben wij vooraf schriftelijk aan de werkgevers kenbaar gemaakt, dat mochten wij 17 januari niet tot een cao kunnen komen, dat wij dan zullen stellen dat verder onderhandelen geen zin meer heeft. Wij hebben tijdens deze laatste onderhandelingspoging er dan ook alles aan gedaan om er uit te komen. Maar na 16 uur onderhandelen moeten we concluderen dat werkgevers op bijna alle voorstellen van CNV Vakmensen “NEE” blijft zeggen.

Hoe nu verder?

We hebben nu 4 keer geprobeerd er met praten uit te komen met de werkgevers, maar werkgevers blijven weigeren aan onze eisen tegemoet te komen. De cao-commissie heeft daarom geconcludeerd dat verder praten geen zin meer heeft. Dit betekent dat wij de werkgevers op een andere manier moeten gaan dwingen in beweging te komen. Hoe wij dit willen gaan doen, dat willen wij met jullie bespreken.

Wij nodigen jullie daarom uit voor zogenaamde driekwartsvergaderingen. Tijdens deze vergadering zullen we vaststellen of jullie bereid zijn een ultimatum te stellen aan de werkgevers en indien zij niet ingaan op dit ultimatum, of jullie bereid zijn actie te voeren waarbij werkstakingen niet zijn uitgesloten. Als 75% van de aanwezige leden op deze vergaderingen vóór actie stemt, pas dan kunnen we een ultimatum naar de werkgevers sturen en ook daadwerkelijk acties gaan organiseren. Het is dus van het grootste belang dat er zoveel mogelijk leden aanwezig zijn bij deze vergaderingen. Omdat wij op zo`n korte termijn deze vergaderingen hebben moeten organiseren, hebben wij besloten 6 digitale vergaderingen te organiseren.

Klik hier om je aan te melden voor één van deze 6 vergaderingen

Na aanmelding ontvang je via de mail van ons een link om via Teams in te bellen. Voor de inhoud van onze voorstellen verwijzen wij naar de nieuwsbrief van vorige week. Deze hebben wij als bijlage toegevoegd.

19 en 20 januari staking FNV

Zoals jullie weten zullen onze collega`s van FNV op 19 en 20 januari gaan staken en wij zullen op deze dagen onze leden niet oproepen om het werk neer te leggen. We hebben in de laatste nieuwsbrief geprobeerd om uit te leggen waarom wij ( nog) niet kunnen staken. We krijgen hier echter nog altijd veel vragen over. Wij zullen jullie hier vandaag nogmaals een nieuwsbrief over sturen. Wij willen jullie vragen deze nieuwsbrieven breed onder de collega`s te verspreiden.

Vragen?

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je mailen naar h.chikhi@cnvvakmensen.nl of ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl
Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject Ga naar jouw cao-pagina

Onderhandelingsdelegatie
Hans Combee, Melanie Verdonk, Peter Janssen, Hanane Chikhi en Evert Jan van de Mheen

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error