Start cao-overleg NS

Op 10 oktober start het cao-overleg bij NS met het toelichten van de cao-voorstellen door CNV Vakmensen, de andere bonden en NS. Onze voorstellen vind je als bijlage bij deze nieuwsbrief.

Thema cao: Toekomst van werk bij NS

CNV-leden geven aan dat zij het fijn vinden om bij NS te werken. Dat willen zij ook graag voor de toekomst zeker stellen. CNV neemt de mening van leden serieus en doet daarom ook voorstellen voor de nieuwe cao om dat voor elkaar te krijgen.  
Onze voorstellen zijn gebaseerd op de uitkomsten van de cao-enquête die voor de zomer is uitgegaan, en dus de mening van de leden weergeeft. Gelet daarop willen wij afspraken maken over loon en andere financiële vergoedingen, balans werk en privé, ontwikkeling/inzetbaarheid en duurzaamheid.

Voorstellen in de bijlage

Wij willen een cao voor één jaar afspreken. Wij willen een reële en goede loonsverhoging afspreken. CNV-leden verwachten een verhoging tussen de 6 en 8%.
Daarnaast willen wij afspraken over andere financiële vergoedingen, zoals bijvoorbeeld een 13e maand, een 32-urige werkweek tegen gelijkblijvend salaris en het gelijktrekken van onregelmatigheidstoeslagen.
Maar we willen ook dat jij je werkleven en je privéleven met elkaar kan managen. Daarbij denken wij bijvoorbeeld en het invloed krijgen op je eigen werktijden en het makkelijker kunnen regelen van zorgtaken.
Voor wat betreft inzetbaarheid willen wij dat er bijvoorbeeld meer mogelijkheden komen voor combifuncties, maar ook dat er loopbaanpaden zijn. Tijd krijgen om jezelf te ontwikkelen blijkt voor onze leden een belangrijk onderwerp.
Omdat NS als openbaar vervoerder symbool staat voor duurzaamheid geven leden aan dat er hierover afspraken moeten komen, bijvoorbeeld korting op elektriciteit bij de electriciteitsleverancier van NS.
De volledige voorstellenbrief aan NS is als bijlage toegevoegd.

Start op 10 oktober 2023

Op 10 en 12 oktober 2023 starten we de onderhandelingen met het aan elkaar toelichten van de diverse voorstellenbrieven. Daarna zijn er een aantal data voor de daadwerkelijke onderhandelingen gepland.
De cao loopt op 31 december 2023 af. Hopelijk is er voor die tijd een resultaat over een nieuwe cao. Er zitten 2 actieve leden aan de onderhandelingstafel, te weten Ed Korsman en Femke van der Zijl. De overige leden van de cao-commissie zitten in een aparte kamer om tijdens het onderhandelingsproces in schorsingen terug te geven wat voor ons belangrijk is. Het is fijn dat wij dat met een aantal actieve leden kunnen doen. Zij zijn de ogen en oren van CNV Vakmensen. Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte van de onderhandelingen.

Nog vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht. Houd ook onze cao-pagina in de gaten: Cao NS | CNV Vakmensen

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error