Uitslag CNV-enquête over NS cao

CNV leden bij NS hebben gereageerd op de cao- enquête. In deze brief krijg je een korte opsomming van de opvallendste resultaten. Na de zomer komt er een voorstellenbrief en gaan we onderhandelen.

Reactie van CNV-leden belangrijk voor voorstellenbrief aan NS

CNV-leden hebben gereageerd op de enquête over de cao. De inbreng van de leden zal na de zomer de inhoud van de voorstellenbrief bepalen. Samen met de CNV cao-commissie gaan wij kijken wat er in die brief komt. Opvallend is dat in door leden aanvullende ideeën voor de nieuwe cao het onderwerp duurzaamheid en klimaat ook werd genoemd.

Verantwoordelijkheid voor eigen werk belangrijk

Uit de enquête over de cao blijkt dat iedereen verantwoordelijkheid voor het eigen werk belangrijk vindt. Maatwerk en het plannen van je eigen werk scoren dan ook hoog.  Ook geeft 72% aan de balans tussen werk en privé belangrijk te vinden. En hoewel mensen aangeven best minder uren te willen werken, is maar 24% bereid om 30 uur per week te gaan werken tegen inleveren van loon.

Werkdruk blijft een issue

52% geeft aan dat werkdruk nog steeds iets is waar ze last van hebben. Als redenen wordt gegeven het personeelstekort, het hoge ziekteverzuim maar ook ad hoc managementbeslissingen (waan van de dag).

Relatie top/werkvloer moet verbeteren

Ook in de relatie tussen de top van het bedrijf en de werkvloer is nog verbetering nodig. 67% geeft aan dat de top niet luistert naar de werkvloer en niet transparant is over haar besluiten.

Ontwikkeling/inzetbaarheid

Leden geven aan dat ontwikkeling wel mogelijk is, maar dat gebrek aan tijd en budget het soms wel heel moeilijk maken.

Na de zomer voorstellenbrief

In de voorstellenbrief komen op basis van de uitslagen in ieder geval de volgende thema’s aan de orde:

- Balans werk/privé
- Ontwikkeling/inzetbaarheid
- Loon en financiële vergoedingen

Ook zullen wij in overleggen de reactie van de leden over de relatie tussen de top en de werkvloer aan de orde stellen. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject ook volgen. 

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Werkzaam van dinsdag tot en met vrijdag

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error