Stakingsoproep NS regio's Noordwest, Midden, Zuid, Oost

CNV Vakmensen roept op tot staking in Noordwest op maandag 29 augustus. Midden op dinsdag 30 augustus. Zuid en Oost op woensdag op 31 augustus. Na het succes in Noord en West zijn de overige regio's dus aan de beurt. Lees in deze nieuwsbrief wanneer jij kunt staken.

Wie staken er maandag?

De medewerkers met standplaatsen: Almere, Alkmaar, Amsterdam (inclusief Watergraafsmeer), Den Helder, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn, Schiphol (inclusief Ringlijn), Zaandam; de medewerkers van Internationaal met één van deze standplaatsen staken ook.

Wie staken er dinsdag?

De medewerkers met standplaatsen: Amersfoort (inclusief Opleidingscentrum en Bokkeduinen), Gouda, Hoofddorp, Utrecht (inclusief Katreinetoren, Laag Katreine, LvP en OCCR). Als je normaal gesproken werkt op de lijn Alphen a/d Rijn-Gouda, staak je ook.

Wie staken er woensdag?

De medewerkers met standplaatsen: Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Ede-Wageningen, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hengelo, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Sittard, Venlo, Vlissingen, Zutphen en Berkel-Enschot; de medewerkers van Internationaal met één van deze standplaatsen staken ook.

Wat zijn de tijden?

  • Op de stakingsdag van 00.00 uur tot en met 23.59 uur: Instandhouding/NedTrain
  • Op de stakingsdag van 04.00 uur tot en met de volgende dag 3.59 uur: al het andere NS-personeel

Hoe laat meld ik mij waar?

Je meldt je bij aanvang dienst op je eigen stakingslocatie. Je neemt je stakingsformulier mee en je levert dat daar in. Je kunt gewoon gebruik maken van de faciliteiten als koffie, thee, toilet en locker.

Verdere acties

Als na afloop van deze stakingen NS nog altijd niet akkoord gaat met onze cao-eisen, dan volgen in de week na de regionale stakingen ook landelijke stakingen.

Wat zijn je rechten als je gaat staken?

Wij hebben een Q&A gemaakt waar we antwoord geven op de meest gestelde vragen over staken. Je kunt de vragen vinden op onze website.

Waarom roept CNV Vakmensen op tot staken?

CNV Vakmensen had heel graag in overleg een cao willen afsluiten. CNV Vakmensen had goede voorstellen om de werkdruk te verlagen en nieuw personeel aan te nemen èn te behouden. En CNV Vakmensen wil een goede loonsverhoging met de huidige hoge inflatie. NS wilde niet over de CNV-voorstellen overleggen. 

Tot onze verrassing doet vrijwel het gehele NS-personeel mee met deze acties. Dat gebeurt alleen als er echt iets aan de hand is. Door de massale stakingen is duidelijk dat alle NS-medewerkers zeggen: nu moet er iets veranderen. De werkdruk moet omlaag, NS moet een aantrekkelijke werkgever worden. Met stakingen willen we dat bereiken.

We staken zo publieksvriendelijk mogelijk, door ruim van te voren aan te kondigen en door regionaal te staken. Want door uitspraken van de rechter kunnen we gratis reizen niet meer als pressiemiddel inzetten.


Openingstijden Landelijk Actiecentrum CNV Vakmensen
Stakingsdagen: 04.00 uur tot en met 17.00 uur
Werkdagen/niet stakingsdagen: 8.30 uur tot en met 17.00 uur


Mede namens Jerry Piqué, eerste CNV-onderhandelaar bij NS

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 2034
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Landelijk actiecentrum
T:030-7511450
E: actiens@cnvvakmensen.nl


Klik HIER voor de actiepagina