NS gaat niet in op onze eisen: er komen acties

NS gaat niet in op onze eisen. Gevolg is dat komende week acties voorbereid worden, waarbij stakingen niet zijn uitgesloten. Nog steeds laat NS op geen enkele wijze waardering voor jouw werk blijken.

Hoge werkdruk

Het gevolg is, dat zeker na de moeilijke Corona periode, steeds meer medewerkers hoge werkdruk ervaren door vertrek van collega’s en er sprake is van een hoog ziekteverzuim.
In het belang van de kwaliteit van de dienstverlening voor medewerkers én reizigers, zou NS er verstandig aan doen tegemoet te komen aan de voorstellen van CNV Vakmensen.

Actiebereidheid

Tijdens de ledenvergaderingen hebben de leden van bonden in ruime meerderheid laten weten actie te willen voeren. Daarom zijn er al per post stakingsformulieren naar je huisadres gestuurd.
Bewaar dat stakingsformulier goed. Je hebt het stakingsformulier nodig op het moment dat er actie gevoerd wordt.

Acties

CNV Vakmensen overlegt begin komende week met kaderleden en collega vakbonden over de wijze van actievoeren. Zodra de vorm en de tijden van de acties bekend zijn zal je hierover worden geïnformeerd. Omdat er veel veranderd is bij NS en niet altijd wordt doorgegeven dat je nu ergens anders bij NS aan het werk bent, krijg je de komende tijd steeds te horen waar de acties plaats zullen vinden. Jij kan zelf dan beslissen of die betreffende actie dan voor jou van toepassing is. Twijfel je daarover, dan kun je contact opnemen met het ons landelijk actiecentrum via actiens@cnvvakmensen.nl
Op onze website kun je veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden terug lezen. Wellicht kan dat je al helpen. Ons landelijk actiecentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 030-751 1450.

Acties gaan in de kern over waardering van jou

Wij betreuren het dat wij nu genoodzaakt zijn actie te voeren. In deze tijd van krapte, werkdruk én na de moeilijke corona jaren, zou je van de NS verwachten dat zij via de cao hun waardering zouden tonen. Helaas hebben meerdere onderhandelingen én het ultimatum de werkgever niet in beweging gebracht om tot goede afspraken te komen. Het lijkt er daardoor op dat NS alleen maar geïnteresseerd is in rendementen en niet in medewerkers en reizigers.

Wij willen een goede cao

CNV Vakmensen wil voor de leden komen tot een  goede cao met koopkrachtverbetering en een aantal andere zaken, zoals o.a. goede pensioenopbouw, afspraken over mantelzorg en rouwverlof, vervroegde uittreding en opleidingsmogelijkheden. Als de NS daarmee over de brug zou komen, wordt personeel behouden, nieuw personeel aangetrokken, maar bovenal wordt daarmee de broodnodige waardering getoond.

Spannende tijd

Het wordt voor ons allemaal een spannende tijd. Laten wij daarbij in ieder geval respect voor elkaar houden. Wij rekenen er op dat of je nu actie voert of niet, de ander wil respecteren. Wij hebben in ieder geval met NS afgesproken dat niemand gehinderd mag worden, noch actievoerders noch mensen die wel willen werken. Wij gaan ervan uit dat jij dat ook zal respecteren.

Nog vragen en/of opmerkingen?

Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je terecht bij actiens@cnvvakmensen.nl.


Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen bij NS
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M: 06 235 009 86

Peter de Jong, coördinator acties
M: 06 516 019 67

Landelijk Actiecentrum CNV Vakmensen
E: actiens@cnvakmensen.nl
T: 030 751 1450