Na succes Noord nu stakingsoproep NS Regio West

De staking in Noord is een groot succes. Dank je wel, collega’s in Noord! Er rijden op 24 augustus vrijwel geen treinen rond Lelystad, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. De samenwerking tussen de medewerkers bij NS en tussen de drie vakbonden is uitstekend. Op vrijdag 26 augustus is het tijd voor de collega’s in West om het stakingsstokje over te nemen. CNV Vakmensen roept jou en je collega’s bij NS met standplaats regio West op tot een 24-uursstaking op vrijdag 26 augustus. In deze nieuwsbrief lees je wat je moet doen als je gaat staken.

Wie staken er vrijdag?

Iedereen die een standplaats heeft die in de NSR-regio West valt. Dus ook al werk je bij bijvoorbeeld op kantoor of bij Instandhouding/NedTrain, je houdt de regio-indeling van NSR aan. West bestaat uit de volgende standplaatsen: Leidschendam, Dordrecht, Leiden, Den Haag (inclusief Binckhorst), Rotterdam. Dit geldt ook voor de medewerkers van Internationaal met deze standplaatsen.

Wat zijn de tijden?

  • van vrijdag 00.00 uur tot en met 23.59 uur: Instandhouding/NedTrain;
  • van vrijdag 04.00 uur tot en met donderdag 3.59 uur: al het andere NS-personeel, rijdend en niet-rijdend.

Hoe laat meld ik mij waar?

Je meldt je bij aanvang dienst op je eigen stakingslocatie. Je neemt je stakingsformulier mee en je levert het formulier daar in. Je kunt gewoon gebruik maken van de faciliteiten als koffie, thee, toilet en locker.

Rijden er vrijdag treinen in West?

Er zullen nog wel treinen rijden in de regio West. Want als jouw standplaats bijvoorbeeld Utrecht is en jij volgens jouw dienst naar Den Haag heen en weer moet rijden, dan rijd jij gewoon naar Den Haag heen en weer. En de regionale vervoerders rijden op hun lijnen.

Data andere regio’s

Volgende week komen de regio’s Noordwest (29 augustus), Midden (30 augustus) en Oost & Zuid (31 augustus) aan de beurt. Als na afloop van deze stakingen NS nog altijd niet akkoord gaat met onze cao-eisen, dan volgen in de week na de regionale stakingen ook landelijke stakingen.

Wat zijn je rechten als je gaat staken?

Wij hebben een Q&A gemaakt waar we antwoord geven op de meest gestelde vragen over staken. Je kunt de vragen vinden op onze website.

Waarom roept CNV Vakmensen op tot staken?

Het overleg voor de zomer leidde tot niets. De eerste stakingsdag heeft NS nog niet zo ver gekregen om aan onze eisen te voldoen. Omdat de inflatie hoog is, willen we een goede loonsverhoging. En we willen dat NS voor ons allemaal een aantrekkelijke werkgever is met voldoende verlofmogelijkheden, minder werkdruk, enz, enz.

Dat doen we zo publieksvriendelijk mogelijk, door ruim van te voren aan te kondigen en regionaal te staken. Want door uitspraken van de rechter kunnen we gratis reizen niet meer als pressiemiddel inzetten.

Openingstijden Landelijk Actiecentrum CNV Vakmensen

Op stakingsdagen van: 04.00 uur tot en met 17.00 uur 
Op werkdagen/niet stakingsdagen: van 8.30 uur tot en met 17.00 uur

Het landelijk actiecentrum is bereikbaar via actiens@cnvvakmensen.nl of 030-7511450

Jerry Pique doet namens CNV Vakmensen de centrale overleggen, Roel van Riezen is zijn vervanger.

Roel van Riezen
CAO onderhandelaar CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 2034
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error