De kop is eraf: start onderhandelingen NS

Tijdens het eerste serieuze overleg over de cao zijn de voorstellenbrieven uitgewisseld en toegelicht. De NS-brief staat inmiddels ook op NS-Insite.

Zinvol werk tegenover financiële situatie NS 

Zowel NS als CNV Vakmensen en de andere vakbonden hebben hun voorstellen gedeeld en toegelicht. NS geeft aan dat zij een aantrekkelijke werkgever wil zijn, maar dat zij de afgelopen 2 jaren wel verlies heeft geleden. Daar zal wat NS betreft in de cao rekening mee moeten worden gehouden.
CNV Vakmensen vindt dat NS moet uitstralen dat iedere medewerker ertoe doet. Dat zal zij ook in haar arbeidsvoorwaarden moeten laten zien. Het lijkt erop dat de financiële situatie van NS en het voor jouw gevoel zinvol werk doen tegenover elkaar komen te staan. Het wordt nog een hele uitdaging om dat tot elkaar te brengen.

Hoe nu verder?

Alle voorstellen worden in een aantal clusters gezet die erg lijken op onze eigen indeling. De komende twee vergaderingen worden dan de voorstellen per cluster verder uitgediept en besproken. In de laatste twee vergaderingen gaan wij kijken hoe wij alles bij elkaar kunnen brengen. Natuurlijk houden wij  jou op de hoogte. Op 24 mei praten wij weer verder.

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je vragen en/of opmerkingen dan kan je terecht bij i.wiersinga@cnvvakmensen.nl of via de cao-pagina. 

Ike Wiersinga, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2350 0986 / i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Deel jouw reactie met ons

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error