stand van zaken onderhandelingen MITT

Het uitgestelde overleg van december heeft afgelopen dinsdag plaatsgevonden. We zijn er nog niet uit en een volgend overleg is gepland op 19 februari.

Ook afgelopen overleg is er veel tijd besteed aan loongerelateerde onderwerpen. Werkgevers hebben in begin al de wens geuit dat men de betaalde salaissen die boven de maxima van de cao-schalen liggen, niet meer wilde verhogen met de nog nader af te spreken cao-verhoging.
CNV Vakmensen vindt het belangrijk om zowel de cao-loonschalen te verhogen als de feitelijke salarissen. De werkgevers wilden de cao-verhogingen alleen over de salarissen in de loonschalen laten gaan.

Hier was al de nodige discussie over gevoerd: waarom wordt dit voorgesteld, wat wordt er mee bedoeld, hoeveel mensen raakt het enz.
In december is besloten hier dieper op in te gaan met behulp van een onderzoek. Volgens een door de AWVN uitgevoerd onderzoek zou ongeveer 70% van alle medewerkers hierdoor geraakt worden. Doordat duidelijk werd dat CNV Vakmensen en andere vakbonden niet akkoord gingen met het voorstel van werkgevers hebben de werkgevers dit voorstel daarna ingetrokken.

Het andere deel heeft te maken met de loonsverhoging zelf.
Op dit moment ligt er een voorstel van werkgevers:
  • cao met een looptijd van 18 maanden van 1 januari 2024 tot en met 30 juni 2025.
  • per 1 maart 2024 5% voor medewerkers in de loonschalen 1,2 en 3; 3,5% voor de loonschalen 4 t/m 8 en 2,5% voor de schalen 9 hoger.
  • Per 1-1-2025 2%.

Zoals al aangegeven, op 19 februari praten we verder. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, stuur mij dan een mail 

Ken jij moi.?

moi. helpt werknemers en werkgevers in MITT met vraagstukken over duurzame inzetbaarheid. Zodat we niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst gezond aan de slag blijven, lol in het werk houden en blijven ontwikkelen en groeien in werk en privé. Op de website www.ikbenmoi.nl staan praktische tips & tools, (gratis) workshops en webinars. De moeite waard om te kijken en wellicht staat er een interesaante workshop voor je bij.

Cao online

Je kunt het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao

Kitty Huntjens
M: 06 4782 6877
k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error