Cao-resultaat Kartonnage en flexibele verpakkingen

Op dinsdag 31 mei zijn er onderhandelingen geweest over de cao. Deze hebben geleid tot een resultaat dat wij positief aan de leden willen voorleggen.

De cao heeft een looptijd van 15 maanden. In deze periode ontvangt iedereen omgerekend een loonsverhoging van ruim 5% voor de laagste functiejarenschaal (schaal 1) aflopend naar 4.5% voor functieschaal 5.

De belangrijkste punten op een rij

  • Vanaf 1 juli 2022, worden alle salarisschalen verhoogd met € 85.
  • Daarnaast ontvangt iedereen per 1 juli 2022 een eenmalige uitkering van € 150,- bruto en een eenmalige per 1 januari 2023 van wederom € 150,- bruto  (op basis van fulltime dienstverband),
  • De looptijd is 15 maanden: dus 1 juli 2022 tot en met september 2023.
  • Aanvullend Geboorteverlof wordt door werkgever aangevuld tot 80%.
  • Tekst rondom opzegtermijnen wordt versimpeld.
  • Aanloopschalen kunnen alleen gebruikt worden voor werknemers die nog niet beschikken over voldoende ervaring en kennis.
  • Een Vergewisbepaling (beloning van uitzendkrachten) wordt in de cao opgenomen.
  • Verduidelijking van hoe iemand van een jeugdschaal doorstroomt naar de functiejarenschaal en per wanneer iemand dan recht heeft op een vervolgstap (extra periodiek).
  • Bijzonder verlof bij overlijden van ouders/schoonouders etc. wordt uitgebreid naar de dag van overlijden tot aan de begrafenis.

Digitale bijeenkomsten 9 en 13 juni

Het resultaat willen wij graag aan jullie uitleggen. Dat doen we via een tweetal digitale bijeenkomsten. Daarna ontvangt iedereen het resultaat met daarbij de mogelijkheid om te stemmen, het stemmen kan straks zowel digitaal alsmede schriftelijk.
Uitlegbijeenkomsten
-    Op 9 juni van 15.00 – 16.00 uur: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering
-    Op 13 juni van 19.30 – 20.30 uur: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering
Uiteraard kan je, als je vragen hebt, altijd terecht bij je mij.

Reageren 

Wil je reageren of heb je een vraag? Het hele cao-traject is daar te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vraag stellen. Ga naar de cao-pagina. 
Dit resultaat kon alleen tot stand komen door onze kaderleden die bij de onderhandelingen aanwezig waren. Juist omdat zij de praktijk kennen, konden we goed inschatten waar de grootste problemen waren en hoe we dat het beste konden oplossen. Onze dank gaat dan ook echt uit naar Willy, Petra en Ronald.

Mede namens Monique Daamen, FNV Procesindustrie, 
Jacqueline Kraan, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2048 / j.kraan@cnvvakmensen.nl

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error