Leden mogen stemmen over salarisverhogingspercentages bij beoordeling.

Het afgelopen jaar hebben wij meerdere keren overleg gehad met Fokker over aanpassing van de bestaande beoordelingssystematiek (PDP) en met name de daarbij behorende salarisverhoging percentages. Volgens de regeling heeft jullie COR instemmingsrecht bij wijziging van de beoordelingssystematiek. De vakbonden maken afspraken over de beloning die daarbij past.

Stemmen over de regeling

De COR kan instemmen met de aangepaste systematiek (van 5 naar 3 beoordelingstreden), mits de vakbonden in kunnen stemmen met de verhogingspercentages.  Daar hebben wij een voorstel vanuit de directie over gekregen. Dat leggen wij nu ter stemming aan je voor. Bijgaand het resultaat van de verhogingspercentages bij beoordeling volgens de aangepaste systematiek. Neem dit goed door. Ter informatie ook de regeling met een verschillenoverzicht  (in rood).  Laat je stem gelden en doe dit door vóór 9 december 2023. Jouw stem gaat alleen over de verhogingspercentages! Je kunt dus niet stemmen over de inhoud van de aangepaste beoordelingssystematiek. Maar daar wel een opmerking over plaatsten als je die hebt. Na het ontvangen van deze nieuwsbrief ontvang je apart een nieuwsbrief om je stem uit te brengen

Cao-verhoging per januari 2024

Los van het verhogingspercentage dat je naar aanleiding van je beoordeling kunt verkrijgen worden de salarisschalen (A t/m O) op grond van de cao Metalektro per januari 2024 met 3,5% verhoogd. De cao heeft een looptijd tot 1 juni 2024. In april en mei wordt er onderhandeld over een nieuwe cao. Ter informatie ook de loontabel  van GKN Fokker die geld vanaf januari 2024.

Cao-online

Op de cao-pagina van de cao Metalektro kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Erik Jonker (CNV onderhandelingsdelegatie lid)

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2032
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

Bijlagen

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error