Philips presenteert nieuw cao-bod

Vakbonden hadden Philips nadrukkelijk verzocht het eindbod in te trekken en met een substantieel beter bod te komen. Philips heeft hier op vrijdag 31 maart gehoor aan gegeven door het eindbod in te trekken en met een nieuw gewijzigd bod te komen. Dit betekende dat hiermee formeel de ¾-vergaderingen geannuleerd moesten worden en omgezet zijn in ledenbijeenkomsten.

Deze ledenbijeenkomsten hebben plaatsgevonden op maandag 3 april (HTC), woensdag 5 april (Best) en donderdag 6 april (Drachten). Tijdens deze bijeenkomsten is uitleg gegeven over het “nieuwe” bod van Philips (zie bijlage).

De conclusie, op hoofdlijnen, die getrokken kan worden uit de reacties van leden is:

  1. Het loonbod verschilt slechts in geringe mate met het ingetrokken eindbod en maakt nodeloos onderscheid tussen de vakgroepen, daar waar de pijn van de inflatie door alle vakgroepen wordt ondervonden.
  2. Een loonsverhoging dient, wat de leden betreft, in gelijke mate toegepast te worden over zowel de feitelijke salarissen als ook over de schalen.
  3. De looptijd van 20 maanden vinden de leden niet acceptabel. Een looptijd van 12 maanden sluit aan bij de huidige inflatie.
  4. Verbeterde ontzie-maatregelen ontbreken in het bod.
  5. Een verhoging van de huidige pensioenpremie is niet acceptabel.
Het gedane voorstel geeft dan ook voor CNV Vakmensen onvoldoende bodem om op basis daarvan met elkaar verder in gesprek te gaan en te onderhandelen. Overleg tussen vakbonden onderling zal duidelijkheid moeten gaan geven hoe nu verder in dit cao-proces.

Landelijke CNV kadergroep

Ter versterking en uitbreiding van de huidige landelijke CNV kadergroep zijn wij op zoek naar leden uit Drachten, Best en Eindhoven die vier keer per jaar als kaderlid willen deelnemen aan deze kadergroep. Deze bijeenkomsten vinden tijdens werktijd plaats. Philips geeft hiervoor vakbondsverlof en reiskosten worden door CNV Vakmensen vergoed. Heb je interesse stuur dan even een mailtje aan: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Je cao online

Op de cao-pagina van Philips kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt dan ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul Philips in het zoekveld.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Mede namens Ian Cummins (CNV onderhandelingsdelegatielid),

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 32
E  a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error