Cao-onderhandelingen bij Philips leveren resultaat op.

Praat mee over de inhoud van de nieuwe cao bij de leden informatiebijeenkomsten

Vlak voor de aangekondigde stakingen is uit de cao-onderhandelingen resultaat gekomen. Wil je mee praten over de inhoud van de nieuwe cao, kom dan naar één van de leden informatiebijeenkomsten.

CNV Vakmensen en andere bonden hebben daags voor aanvang van geplande stakingen overeenstemming bereikt over de inhoud van een nieuwe cao. Hiermee zijn de stakingen opgeschort tot het moment dat leden hebben ingestemd met het voorliggende onderhandelingsresultaat.

In de bijlage tref je het onderhandelingsresultaat aan.

Loonontwikkeling

Er is een cao overeengekomen met een looptijd van 18 maanden. De salarisgroepen 20-45 krijgen in totaal een loonsverhoging van 10%. De salarisgroepen 50 - 90 krijgen een loonsverhoging van 7%. Over alle vakgroepen heen wordt een vloer ingebouwd van € 3000,= op jaarbasis. In tegenstelling tot eerder gedaan voorstel door Philips worden de collectieve verhogingen allen in de salarisschalen doorgevoerd en gelden de vakgroep afhankelijke percentages alleen voor de looptijd van deze cao. Ter compensatie van de eerste 7 maanden van 2023 ontvangen de medewerkers een eenmalig bruto bedrag van € 1750,=.

Ontziemaatregelen

In het kader van ontziemaatregelen is de huidige RVU-regeling (vervroegd stoppen met werken) uitgebreid. Voor medewerkers die kunnen aantonen dat zij ononderbroken 45 jaar gewerkt hebben, waarbij de laatste 10 jaar bij Philips, wordt de huidige 5 x 60 uur regeling uitgebreid naar 8 x 60 uur en vangt dus aan op 60-jarige leeftijd.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook zal er dit jaar weer sprake zijn van een persoonlijk opleidingsbudget voor een bedrag van € 500.000,=.

Overige afspraken

Zo zal in de toekomst 5 mei een erkende feestdag worden. Er zijn kleine verbeteringen overeengekomen over de reiskostenvergoeding en de thuiswerkvergoeding. De overeenkomst kent enkele studies over o.a. werkdruk, een mogelijke andere verdeling van de pensioenpremie, hoe medewerkers en de beloning van medewerkers meer mee kunnen bewegen met positieve bedrijfsresultaten, anders dan nu in de cao geregeld.

Om dit alles te kunnen realiseren/financieren had Philips aangegeven in ruil hiervoor de merit-regeling en de garantieregeling uit te willen sluiten tijdens de looptijd van deze cao. Uiteindelijk zijn deze verslechteringsvoorstellen weer door Philips ingetrokken net zoals de door Philips voorgestelde wijziging van de huidige verdeling pensioenpremie.

Leden informatiebijeenkomsten

Graag licht ik het bereikte cao-resultaat graag nader toe tijdens een drietal leden informatiebijeenkomsten. Ik hoop dat ik jou daar mag begroeten.

De bijeenkomsten staan gepland op:

Maandag 15 mei
Locatie: HTC 34-p-083
Plaats  : Eindhoven
Tijd     : 15.30 uur 17.00 uur 

Dinsdag 16 mei:
Locatie: Auditorium, Gebouw QS
Plaats  : Best
Tijd     : 15.30 uur-17.00 uur

Dinsdag 23 mei:
Locatie : Philips AH Zaal
Plaats  : Drachten
Tijd     : 15.30 uur-17.00 uur

Ook niet georganiseerde collega’s zijn van harte welkom! Zij kunnen niet mee stemmen, tenzij ze op dat moment lid worden. Wil jouw collega lid worden? Lees hieronder hoe dit kan.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken. Zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar de aanmeldpagina op de website.

Breng jouw stem uit!

Leden van CNV Vakmensen krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen over het onderhandelingsresultaat. Stemmen kan tot uiterlijk 23 mei 2023 tot 24.00 uur

Volg het traject ook op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Philips kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of stel jouw vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga direct naar jouw cao-pagina.

Mede namens Ian Cummins en Ad van der Sande (CNV onderhandelingsdelegatie leden)

Arjan Huizinga, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl


 

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error