Al het nieuws

Update gesprek met directie Sparck

Op 8 december heb ik samen met Masja Zwart van FNV een kop koffie gedronken met jullie directie. De directie had ons daar al voor uitgenodigd -zonder agenda – voordat de uitspraak van de SER er lag.

Het was een prettig gesprek waarin we de lucht hebben geklaard en gesproken hebben over de toekomst. We zijn het op veel punten nog oneens maar dat hebben we goed richting elkaar uit kunnen spreken. Wat we als vakbonden nogmaals hebben aangegeven is dat onze boosheid niet zozeer de aangekondigde reorganisatie betrof, maar het feit dat we zo laat zijn geïnformeerd en dat we geen gelegenheid hebben gehad te overleggen met onze achterban – jullie als leden – en buitenspel zijn gezet bij de opvang van de eventuele gevolgen van de ombouw van de productie (dat wat wij een reorganisatie noemen). Het is inmiddels een feit en we moeten nu verder. Belangrijk is dat we nu wel weer on speaking terms zijn met de directie. 

Verder in gesprek met de OR

We hebben besproken dat we graag met de OR van Sparck om tafel willen om ook met hen te kijken naar het proces dat gelopen is. En we willen het met de OR hebben over de komende tijd zodat we van elkaar weten hoe we hierover denken. Bijvoorbeeld over de HR-regeling. En dat we waar mogelijk elkaar kunnen versterken. De OR heeft ons laten weten zeker open te staan voor een gesprek met de bonden. We hebben afgesproken dat we elkaar spreken op dinsdag 11 januari.

Save the date, ledenvergadering

Uiteraard willen wij ook graag weer met jullie als leden in gesprek. De planning was dat te doen op woensdag 12 januari maar we zijn helaas weer ingehaald door de lockdown die in ieder geval tot 14 januari geen bijeenkomsten toelaat. We zullen begin januari zien hoe en wanneer de corona-maatregelen het ons mogelijk maken om jullie als leden te raadplegen over hoe nu verder met de HR-regeling en de veranderingen bij Sparck. Uiteindelijk gaat het immers om jullie.

Voor nu wens ik je fijne feestdagen en een gezonde start van 2022.

Tristan Westra
M:  06-48456854
M: t.westra@cnvvakmensen.nl  

informatie over de cao Metalektro, klik, hier  cao metalektro
informatie over het lidmaatschap, klik hier informatie

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error