Stemmen over de cao Carglass

Op maandag 24 juni 2024 hebben CNV en FNV opnieuw onderhandeld met jullie werkgever over jullie cao. Zoals eerder aangegeven is de Jaar Uren Systematiek (JUS) een belangrijk onderwerp geweest in het gesprek. Na meerdere overleggen is een onderhandelingsresultaat bereikt voor de medewerkers van Carglass. Wij nodigen jullie daarom uit voor een ledenvergadering om te stemmen over het resultaat.

Onderhandelingen nieuwe cao Carglass 2024

Vanaf april 2024 hebben CNV en FNV intensief onderhandeld over een nieuwe cao voor de medewerkers van Carglass over een nieuwe cao. De overleggen waren niet gemakkelijk, maar wel constructief.

Jaar-uren systeem 

Het belangrijkste onderwerp van gesprek tijdens deze cao-onderhandelingen was voor de vakbonden de JUS. Als vakbonden begrijpen wij het belang en de noodzaak van flexibiliteit in de dienstverlening, maar staan wij voor een gezonde werk-privé balans. Volgens de vakbonden past de huidige JUS niet meer binnen de organisatie. Wij hebben geprobeerd om tijdens de onderhandelingen andere afspraken te maken, maar we realiseren ons dat dit niet lukt zonder de JUS te evalueren en te onderzoeken en daarbij de medewerkers te betrekken. Uiteindelijk moeten jullie het werk verrichten en weten jullie als geen ander welke pijnpunten kleven aan het huidige systeem.

Een cao met een korte looptijd

In maart 2025 zou weer een nieuwe cyclus van de JUS starten. Als we de JUS willen evalueren en aanpassingen willen onderzoeken, komen we in de knoei met de huidige looptijd van de cao. Wij hebben daarom met jullie directie afgesproken dat de nieuwe cao zal lopen tot 1 februari 2025 (8 maanden). In de tussentijd gaan we niet stilzitten. Partijen gaan tot die tijd de huidige JUS evalueren en onderzoeken welke aanpassingen er nodig zijn om te komen tot een gezond systeem dat voldoende rekening houdt met de werk-privé balans, maar tegelijkertijd wel rekening houdt met de flexibiliteit die Carglass nodig heeft. Carglass zal vóór de komende nieuwe cao (per 1 februari 2025) komen met concrete voorstellen. De doelstelling is om de cao-onderhandelingen voor de nieuwe cao af te ronden voor 1 februari 2025.

Inkomensgroei

Per 1 juni 2024 ontvangen alle medewerkers een cao-verhoging van 3,5% met een minimumverhoging van € 150,- bruto op fulltime basis. Voor de schalen C, D, E en F komt dit neer op een loonstijging van tussen de 5,4% en 4,0% voor een cao van 8 maanden. Bij een cao voor 12 maanden komt dit neer op een gemiddelde loonstijging van 6,8%.

Ook wordt het beloningsmodel voor de jaarlijkse individuele salarisgroei aangepast. De doorgroeisnelheid in de schalen A t/m G wordt versneld. Concreet betekent dit dat een medewerker grote stappen maakt in één keer en dus een hoger nominaal bedrag krijgt. Het nieuwe model wordt per 1 januari 2025 voor de eerste keer toegepast.

Digitale ledenvergadering

De tekst voor het onderhandelingsresultaat vind je in de bijlage. Op woensdag 10 juli 2024 om 19:00 uur houden CNV en FNV gezamenlijk een ledenvergadering. Via deze nieuwsbrief nodigen wij jullie uit.

Deelnemen kan via de volgende link: Nu deelnemen aan de vergadering

Wij hopen op jullie komst! 

Vragen of opmerkingen? 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met de vakbondsbestuurder. Op de cao-pagina van Carglass kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao.

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV
M: 06 28866512
s.vanboxmeer@cnv.nl

 

Downloads