Op bezoek bij Bakker Sliedrecht: wie grijpt zijn of haar kans en wordt onderdeel van de OR?

Graag informeer ik jullie over mijn bezoek bij de OR van Bakker Sliedrecht een paar weken terug. Een aantal van jullie heb ik hierover ook al gesproken. De OR is op zoek naar jou!

Warm welkom 
De OR heeft mij warm welkom geheten en heeft het één en ander verteld over de organisatie en bijvoorbeeld de samenvoeging met RH Marine vorig jaar en de transitie naar emissieloos varen op bijvoorbeeld methanol. Ook kwam het opleiden van nieuwe collega's en de vacatures aan bod. Verder hebben we gesproken over de installatie van de OR en dat we helaas geen CNV leden in de OR hebben. De afgelopen weken heb ik jullie daarom benaderd. Een OR is een onmisbaar orgaan, eigenlijk echt een belangrijk onderdeel van het werkende leven. In de ondernemingsraad zitten betekent dat je werknemers een stem kan geven bij belangrijke beslissingen. 

Maar ik weet daar niets van!
Ben je lid van CNV Vakmensen, dan krijg je uitgebreide ondersteuning voor dit werk. Voor het werk in de ondernemingsraad – en eventuele cursussen – krijg je betaald verlof. De vakbond ondersteunt je ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden en individuele belangenbehartiging. Vergeet ook niet dat we de Kaderacademie hebben: Kaderacademie | CNV Vakmensen - Onze diensten en ledenvoordelen | CNV Vakmensen,  waarmee we onze kaderleden voorzien kennis en vaardigheden voor hun belangrijke taak. Gratis!
Zie bijvoorbeeld het OR Netwerkcafe waar je relevante kennis voor jouw (toekomstige) OR-werk op doet. 

Hoeveel tijd kost mij dat?
Bij Bakker Sliedrecht kan je het werk voor de OR in je werktijd doen. De OR kan je daar ook meer over vertellen. Grijp je kans op medezeggenschap en weet dat je - dankzij de bond - sterk staat in je werk.  Meer weten? Lees dan onze informatie over de ondernemingsraad: https://www.cnv.nl/themas/medezeggenschap/ondernemingsraad/

Niets voor mij, maar mijn collega…
Ken je een collega die nog geen lid is maar wel geschikt zou zijn voor de OR? Neem dan contact met ons op of ga naar https://www.cnv-ledenwerven.nl/ , maak je collega lid en zorg ervoor dat hij of zij de juiste ondersteuning heeft! Èn ontvang zelf een cadeaubon van € 20,-. Het nieuwe lid betaalt in totaal slechts € 24 voor de eerste 6 maanden!
Vergeet ook niet om het cao nieuws te volgen: Cao Metaal en Techniek | CNV Vakmensen - Metaal en techniek | CNV Vakmensen

Tot slot
Bernard Zijlstra is de CNV onderhandelaar voor de cao, mochten er vragen zijn over arbeidsvoorwaarden of ontwikkelingen, ik ben jullie contactpersoon, ook voor de collega's van RH Marine. Mochten jullie het leuk vinden als ik een keer langs kom bij jullie in Schiedam, ik houd mij van harte aanbevolen!
Sluit ik graag af met dank voor de OR dat ik kon langskomen en dank aan de leden die ik heb kunnen spreken al. Mocht er iets zijn, neem gerust contact op.

Met groet, 
Micky van Loon, bestuurder CNV Vakmensen
m.vanloon@cnvvakmensen.nl