Onderhandelingsresultaat cao Groothandel in Banden en Wielen

We zijn er deze week in geslaagd met de werkgevers in de Groothandel in Banden en Wielen een onderhandelingsresultaat af te sluiten voor een nieuwe cao. Een onderhandelingsresultaat leggen we met een neutraal stemadvies voor.

Onderhandelingsresultaat

Het overleg was soms taai maar we zijn er in geslaagd een resultaat te bereiken wat we de leden graag voorleggen. Dit onderhandelingsresultaat gaat over een loonontwikkeling van ruim 7%, reiskosten, werkdruk, duurzame inzetbaarheid en een voortzetting van een goed generatiepact waar ook de 60-80-100 regeling in opgenomen blijft. De looptijd is 15 maanden, van 2 januari 2023 tot en met 31 maart 2024.

Loonontwikkeling

Met name de loonontwikkeling springt er wat uit, omdat het een verbetering van verschillende loongerelateerde onderwerpen betreft.  Zo worden de jeugdschalen (aanzienlijk) verhoogd, stijgt het wettelijk minimum loon door overheidsbeleid sowieso met iets meer dan 10% maar houden de medewerkers ook meer geld over omdat de werkgevers een extra deel van de pensioenpremie voor hun rekening nemen. Ook de uitzendkrachten profiteren hiervan.

Maar er zijn meer onderwerpen waaraan aandacht is besteed. Zo lijkt het in de cao opnemen van een reiskostenvergoeding raar maar er blijken toch veel bedrijven te zijn die geen reiskosten aan hun medewerkers betalen. Domweg omdat het niet in de cao is opgenomen.

Overige onderwerpen

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat is hier bijgevoegd.

Je kan je stem uitbrengen door deze link te gebruiken. Doe dat voor 15 januari 2023!

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van jouw cao. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnvvakmensen.nl.

Breng je stem uit op de cao-pagina van Groothandel in Banden en Wielen. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ dan Banden in het zoekveld. Hier vind je een tijdsbalk.
Bij "stemmen" kan je je stem uitbrengen. Let op! Alleen leden mogen een stem uitbrengen, maar niet-leden mogen wel hun bevindingen doorgeven.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.
<< Ga naar jouw cao-pagina >>

Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Vragen of opmerkingen?

Dan kan je terecht bij Arie Kasper, onderhandelaar in deze sector namens CNV Vakmensen. Zijn gegevens staan hieronder.

We wensen je vast fijne kerstdagen en een voorspoedig 2023!

Arie Kasper
bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 1320 8402
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error