Metaaltechniek

Cao Groothandel in banden en wielen

-

Deze cao is van toepassing voor alle medewerkers die in een Groothandel in Banden en Wielen werkzaam zijn. De werkgevers zijn vertegenwoordigd in de VACO, de werkgeversorganisatie met wie het cao-overleg wordt gevoerd. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Collectieve verhogingen

  Een structurele loonsverhoging van de loonschalen en feitelijk verdiende salarissen:

  2021: verhoging bruto maandsalaris met € 50 per 1 juli, voor parttimers gaat dit naar rato*;

  2022: verhoging 1,50% per 1 augustus;

  2023: verhoging 0,65% per 1 januari.

 • Duurzame inzetbaarheid

  In het kader van duurzame inzetbaarheid hebben partijen afgesproken in 2022 wederom ontwikkelvouchers beschikbaar te stellen: 100 Stuks ter waarde van € 500,-.

 • Generatiepact

  Medewerkers in fysiek zware beroepen (daaronder wordt verstaan medewerkers werkzaam in de werkplaats, een magazijn of productie-omgeving. Alsmede medewerkers die werken in ploegendienst of consignatiediensten draaien) met een salaris tot een (naar rato) maximum van functiegroep 8, trede 15 krijgen de mogelijkheid om 3 jaar (36 maanden) voorafgaand aan de AOW-datum gebruik te maken van een nieuwe variant van het generatiepact: 60/80/100.

  Zij krijgen de mogelijkheid om 60% te gaan werken (met een minimum van 2,5 dagen per week, 20 uur), met behoud van 80% salaris en 100% pensioenopbouw.

Als de nieuwe cao-tekst nog niet beschikbaar is, vind je hieronder bij Downloads nog de oude cao.

Er wordt een werkgroep geformeerd om duurzame inzetbaarheid in de branche beter onder de aandacht te brengen. Voorbeeld: Het lijkt maar niet door te dringen dat het jezelf ontwikkelen meer kansen en mogelijkheden geeft, zowel binnen als buiten de sector.

Wat speelt er in de cao?

Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Arie Kasper
Onderhandelaar

Downloads

Heb jij een opmerking of een vraag voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte