Nieuwe cao Groothandel in Banden en Wielen onder handbereik

Samen met andere vakorganisaties heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Groothandel in Banden en Wielen. Leden van CNV Vakmensen hebben het laatste woord en via deze nieuwsbrief worden ze opgeroepen én de mogelijkheid gegeven die stem uit te brengen.

Cao-proces

In een constructieve sfeer hebben sociale partners gewerkt aan een onderhandelingsresultaat, dit is een verbetering van arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers in deze sector. CNV Vakmensen heeft niet op álle onderwerpen uit onze voorstellenbrief kunnen ‘scoren’ maar hetgeen wél is bereikt, willen we de leden graag voorleggen.

Enkele onderwerpen uit het onderhandelingsresultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat is hier bijgevoegd, maar enkele onderwerpen willen we in deze nieuwsbrief noemen:

  • Looptijd: 1 april 2024 tot en met 31 mei 2025 (14 maanden);
  • Loonontwikkeling: De loonschalen en de feitelijke salarissen zullen gedurende deze looptijd in een paar stappen met ongeveer 9,1% toenemen;
  • Bereikbaarheidsdienst: Dit door CNV Vakmensen opgevoerde punt werd beloond nu overeengekomen is dat óók leidinggevenden recht hebben op een vergoeding voor die diensten;
  • Extra uitkering bovenop geboorteverlof: CNV Vakmensen stelde voor dat het inkomen van de medewerker bij geboorteverlof zou worden verhoogd naar 100%. Dat is niet geheel gelukt, maar met werkgevers is wél overeengekomen om in deze situatie de medewerker 250 euro toe te kennen;
  • Extra vrije dag: Om stil te staan bij onze vrijheid zal 5 mei ieder jaar een vastgestelde vrije dag zijn.

In het onderhandelingsresultaat is niet opgenomen dat de reiskostenvergoeding vanaf 1 januari 2024 is verhoogd naar 0,23 eurocent per kilometer. Dat kan je wel afleiden uit de bestaande cao-tekst maar het bedrag is niet genoemd. Het is belangrijk om je van deze verhoging bewust te zijn. 

Stemmen

Er is pas sprake van een nieuwe cao als de leden van de sociale partners (in meerderheid) hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Deel de tekst van deze nieuwsbrief met jouw collega’s, maar alleen leden mogen hun stem uitbrengen. Alleen zo praat je écht mee over jouw arbeidsvoorwaarden.

Je ontvangt straks nog een mail om te kunnen stemmen, doe dat vóór 29 februari 2024.

Vragen/opmerkingen?

Ook voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Arie Kasper terecht. Maar als je echt goed geïnformeerd wilt zijn, kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen.

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ in de zoekbalk ‘Groothandel in Banden en Wielen’ en klik dan op jouw cao. Dan kom je op de cao-pagina. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 1320 8402
a.kasper@cnvvakmensen.nl

Downloads