Cao-onderhandelingen Motorvoertuigen en tweewielerbedrijf van start

Op 7 september heeft het eerste overleg plaatsgevonden. Tijdens dit eerste overleg hebben de vakorganisaties hun voorstellenbrieven toegelicht en Bovag, die jullie werkgevers vertegenwoordigt, heeft aangegeven hoe het in de branche gaat.

Voorstellen werkgever

De Bovag heeft geen eigen voorstellen ingediend en ook nog niet inhoudelijk op onze voorstellen gereageerd. Wel is aangegeven dat werkgevers beseffen dat er iets moet gebeuren om vacatures ingevuld te krijgen en ook om hun werknemers te behouden in de sector. Van de werknemers die de sector verlaten zijn er veel jonger dan 35 jaar. Dat is geen goede ontwikkeling. Tegelijkertijd wordt ook aangegeven dat er uitdagingen liggen voor zeker de autodealers, waarvan men nog niet kan overzien wat de impact gaat worden. Denk hierbij aan het agenturenmodel.

Voorstellenbrief

In de bijlage vind je onze voostellen. Een deel van jullie die de enquête hebben ingevuld of via de website hebben gereageerd, hebben aangegeven dat de pensioenleeftijd omlaag moet. Begrijpelijk, maar kan ik niet meenemen in de voorstellenbrief. Jullie pensioen hoort bij het pensioenfonds metaal en techniek (PMT). Afspraken betreffende jullie pensioenregeling vinden plaats tijdens het cao-overleg voor de metaaltechniek. Deze opmerkingen heb ik doorgegeven aan mijn collega die betrokken is bij de cao metaaltechniek.

Volgend overleg

19 september is het volgende overleg. Tijdens dit overleg krijgen we een reactie op onze voorstellen en zal duidelijk worden welke richting we op gaan met deze onderhandelingen.

De cao-online

Het laatste nieuws over jouw cao-traject is online te volgen op de cao-pagina Motorvoertuigen. Je kunt 24/7 reageren en/of je vragen stellen. Klik hier voor jouw cao-pagina

Ook kun je mij bereiken via mail of whatsapp.

Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 51601989

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error