Bovag komt niet met verbeterd voorstel cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven

In december 2023 hebben wij Bovag gevraagd om een verbeterd voorstel. Bovag had eerder een voorstel gedaan dat slechter was dan het afgewezen onderhandelingsresultaat. Bovag heeft er nu voor gekozen om niet op onze vraag in te gaan.

Loonsverhoging of niet in januari?

Dit houdt in dat er nog steeds geen nieuwe cao is. Er komt dan ook geen loonsverhoging deze maand, tenzij jouw werkgever er zelf voor kiest om een loonsverhoging te geven. Wij horen dat er werkgevers zijn die wel deze maand een cao verhoging gaan geven. Betaalt jouw werkgever wel een loonsverhoging deze maand, laat het ons weten en klik hier om 3 vragen in te vullen
Invullen kan tot en met 1 februari 2024.

Hoe nu verder?

Het onderhandelingsresultaat is afgewezen en er ligt geen verbeterd resultaat. In overleg met de caocommissie is besloten dat we een ultimatum zullen opstellen. We sturen deze gelijke tijd met FNV naar Bovag. Dit zal niet meteen volgende week zijn, maar zal in ieder geval niet lang meer op zich laten wachten.

Ultimatum en dan?

Wanneer we een ultimatum sturen dan komen er niet meteen acties. Bovag krijgt dan nog kort de tijd om te reageren op het ultimatum. Maakt Bovag daar geen gebruik van, dan kunnen Bovag en de werkgevers acties verwachten.

Willen jij en jouw collega’s in actie komen?. Dan kun je dit doorgeven. Heb je dit al gedaan dan hoef je dit niet nogmaals te doen. En een actie hoeft niet meteen te betekenen dat je gaat staken. Er zijn meerdere vormen van actievoeren.  Dat gaan we dan met elkaar bespreken.

We hebben Bovag laten weten dat we nog steeds bereid zijn om in overleg te gaan over een verbeterd voorstel. Zij zijn nu aan zet.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 51601989