Tweede ronde Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf levert nog geen cao op

Op 19 september is voor de tweede keer onderhandeld over een nieuwe cao voor jullie. Hier zijn nog geen echte stappen gezet. Wel is van de kant van de werkgevers aangegeven dat de cao en ook de sector aantrekkelijker moeten worden voor de huidige werknemers en de toekomstige (jonge) werknemers. Er zijn veel vacatures en men verlaat makkelijk de sector om ergens anders te gaan werken.

Dit heeft echter nog niet geleid tot concrete voorstellen van de kant van werkgevers of dat men akkoord kan gaan met voorstellen die in de voorstellenbrieven staan van de diverse vakorganisaties.

Voor wat betreft een mogelijke loonsverhoging is wel aangegeven dat werkgevers sterk de voorkeur geven aan centen in plaats van procenten en dat de verhoging marktconform moet zijn. Hierbij is echter nog geen bedrag genoemd. Daarnaast vinden werkgevers dat een reiskostenvergoeding niet nodig is omdat veel bedrijven dit al zelf hebben geregeld via een eigen reiskostenregeling of een bedrag in het salaris opgenomen voor de reiskosten. Dat er ook bedrijven zijn die niets hebben geregeld of heel weinig vergoeden, maakt voor werkgevers niet uit.

De volgende keer gaan we meer in op de diverse onderwerpen uit de voorstellenbrief.
3 oktober en 12 oktober staan de volgende onderhandelingen gepland. Na iedere onderhandeling volgt weer een nieuwsbrief. Verwachting is dat ik de volgende keer meer kan vertellen over welke onderwerpen een resultaat opleveren en welke onderwerpen niet.

Heb je vragen dan kun je altijd appen of mailen.

Het laatste nieuws over jouw cao-traject is online te volgen op de cao-pagina Motorvoertuigen.
Klik hier voor jouw cao-pagina

Mede namens de caocommissie CNV Vakmensen

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 1989

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error