Stem over het Principeakkoord Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

In de vorige nieuwsbrief heb ik jullie al kort geïnformeerd dat er een akkoord ligt voor een nieuwe cao. En zoals gebruikelijk hebben jullie het laatste woord hierover. In deze nieuwsbrief vinden jullie de link om te stemmen.

Nog even kort

Na twee jaar crisis-cao ligt er een akkoord waarbij werkgevers in ieder geval niet meer de keuze hebben om de loonsverhoging een jaar uit te stellen door eerst een jaar vrije dagen te geven. De afgesproken loonsverhoging moet straks ook echt worden betaald als jullie instemmen.

  • Er komt wel een vrije dag bij en dat is 5 mei. Niet alleen dit jaar, maar ieder jaar
  • Daarnaast had de werkgever een aantal verslechteringen in gedachten die we voor een groot gedeelte ook hebben kunnen afhouden
  • De verbetering voor jongeren die een BBL-traject afronden was ook een wens voor ons. Liever hadden we de jeugdschalen al helemaal afgeschaft, maar dit is wel een goede stap richting afschaffen van de jeugdschalen
  • Verder wordt de periode om RVU aan te vragen verlengt tot eind 2025

Ieder akkoord kan altijd beter, maar de totale loonsverhoging, de verbetering voor de jongeren en het tegengaan van een aantal verslechteringen is een reden om dit positief aan jullie voor te leggen.

Resultaat met uitleg in de bijlage

Alle punten van het akkoord zijn na te lezen in de bijlage. Bij ieder punt wordt ook een toelichting gegeven. Bijvoorbeeld wat het effect is voor een jongere wanneer deze een BBL-traject afrondt.

Stemmen

Hier kunnen jullie je stem uitbrengen. Dit kan tot uiterlijk 21 april.

Reageren of een vraag stellen?

Ga dan naar onze cao pagina. Daar kun je ook alles over cao-traject teruglezen.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E  n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 51 60 19 89

 

Downloads