Enquête voor nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven

Jullie huidige cao loopt af op 31 maart 2022. De eerste onderhandelingsronde staat inmiddels gepland voor 9 februari.

Voorstellenbrief

Hoogste tijd voor het maken van een voorstellenbrief voor de onderhandelingen. Daar heb ik, zoals gebruikelijk, jullie hulp bij nodig. Normaal gesproken gaan wij dan ook de bedrijven in om bij jullie ideeën op te halen voor de nieuwe cao. Echter COVID-19 wil nog niet vertrekken, waardoor het op dit moment niet verantwoord is om bij jullie in de bedrijven langs te komen. En toch moeten jij en ik samen nadenken over een voorstellenbrief voor de komende cao-onderhandelingen.

Hoe gaat het?

De hoop was dat het in 2021 beter zou gaan in Nederland. En in een aantal sectoren in Nederland zie je het ook verbeteren. Maar een tekort aan onderdelen zorgt ervoor dat het in sommige bedrijven minder gaat dan verwacht.
Ook in jullie branche zie je dat tekort van onderdelen zorgt voor minder omzetstijging. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in de verkoop van nieuwe auto’s maar ook elektrische fietsen. De markt in tweedehands auto’s blijft echter nog goed gaan, net als de verkoop van bijvoorbeeld campers. Autoverhuur gaat weer niet goed. Dit geeft voor jullie branche dus een heel divers beeld en daarmee een uitdaging om te komen tot een goede cao met een mooie loonsverhoging. 

Jullie wensen

Via deze enquête willen wij jullie wensen en ideeën voor de cao-voorstellen ophalen. De deadline voor het invullen van de enquête en voor jouw ideeën op de webiste is 15 januari. Daarna gaan we kijken hoe we die kunnen vertalen naar de cao-voorstellen.

Klik hier om meteen naar de enquête te gaan.

Meepraten en vragen

Het hele cao-traject is te volgen op de nieuwe website. Elke fase wordt uitgelicht en je kunt daar dan ook je vragen en opmerkingen kwijt. Nu zijn we bij de ideeën fase en kun je los van deze enquête ook nog andere ideeën indienen. Anderen kunnen dat idee dan omhoog of omlaag stemmen. En zo kun jij ook weer gaan reageren op het idee van een collega uit de sector!

Neem maar een kijkje, er zijn al ideeën geplaatst!

Deze enquête vind je daar ook. Iedereen, lid of geen lid, kan meepraten, de enquêtes invullen, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt alleen een account nodig. Die kun je zelf aanmaken en is uiteraard gratis.

Post of e-mail?

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op "mijn cnv" om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.

Je kunt mij ook mailen of een Whatsapp sturen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 gewenst.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 51 60 19 89