OperatorCare (2) bij BP RR

OperatorCare gaat ‘gewoon’ door ook al wordt er aan het opstarten van de fabriek gewerkt naar aanleiding van een Prio1. Vrijdag besluit het actiecomité welke volgende stap er komt.

OperatorCare is eerste stap

Afgelopen maandag is begonnen met de eerste stap in de acties; de OperatorCare. Dat is een voorzichtige opstart van de vakbondsacties. Dat moet wel omdat we niet geconfronteerd willen worden met juridische problemen in verband met het onvoorzichtig handelen en veiligheidsissues die daarmee te maken zouden kunnen hebben.

Prio1

BP is geconfronteerd met een Prio1 omdat er een ongecontroleerde stoomuitval heeft plaatsgevonden. Dat heeft dan de eerste prioriteit (best logisch zo’n term) en daardoor lijkt het er op dat de eerste vakbondsactie overschaduwd wordt door deze Prio1. Maar dat is natuurlijk niet zo. Ook nu blijven we vasthouden aan de OperatorCare.

Harde acties

De kaderleden horen verschillende geluiden uit de fabriek. En dat er meer duidelijkheid moet komen over welke stappen we willen en kunnen zetten. Als basis is dat de nog steeds OC en uiteraard ook heel goed en strikt de regels volgen omtrent het uitgeven van de permits. Check, Check, dubbelcheck. En houdt dat gewoon vol. Daar kan niemand je iets van zeggen omdat die regels gewoon nageleefd moeten worden.

Communicatie

Is best lastig om de berichten en de waarde daarvan goed in te schatten. Zeker als je ook vanuit het management dingen in hun straatje krijgt uitgelegd of krijgt opgelegd. Natuurlijk ontstaat er druk, want dat is altijd zo in dit soort situaties. Werknemers willen immers meer loon en de werkgever wil je dat niet geven en probeert je er van af te houden. Komt hen alleen maar beter uit.

Actiecomité

Hierbij doen we nog maal een oproep om meer deelname in het actiecomité. Als elke afdeling een vakbondslid in het actiecomité heeft, dan lopen de communicatielijnen ook heel kort. Dan is er ook correcte communicatie met korte lijnen. Geen ruis op de lijn.

Meld je aan, samen krijg je meer gedaan

Het zijn best spannende tijden nu en het komt er op aan dat voldoende leden zijn die mee doen. Tref je collega’s die er een mening over hebben en nog geen lid zijn? Dan kun je die collega nu tegen een aantrekkelijk tarief lid laten worden zodat zijn of haar mening gelijk meetelt. En jij krijgt er ook nog een beloning voor. Samen krijg je meer gedaan. Nu geldt er een zeer aanrekkelijk tarief om lid te worden; 6 maanden lid voor totaal €20,23! En als jij een lid aanbrengt ontvang jij een cadeaubon ter waarde van €20,- Ga naar de ledenwerven site >>

Online cao-traject

Het hele cao-traject is online te volgen en iedereen kan daar ook vragen stellen of reageren.  Ga naar de cao-pagina >> 

Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen
Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl